Wim Magerman: Fifties Fever wordt de kers op de kermistaart

Perfecte sfeermaker op avondmarkt

Voorzitter Wim Magerman heeft een band met Sinksenkermis. Sinds zijn ouders hem als jonge snaak lieten kennismaken met de kermis op het Dorp, is hij er zoveel jaren later elk jaar vaste klant. Hij kan met recht en rede zeggen dat hij met de Sinksenkermis is opgegroeid. Hij kreeg snel in de gaten dat er heel wat te beleven viel. Later mocht hij alleen op pad. Hij vond zelf zijn weg. Sinksenkermis, stuk voor stuk herinneringen die hij koestert. Organiseren is hem op het lijf geschreven. ‘Sinksenkermis, ik blijf het indrukwekkend vinden, zes dagen kermis, vrienden van vroeger terugzien, mensen die zich amuseren, daar word ik vrolijk van’, glimt Wim Magerman, die elke ‘zesdaagse’ nu als voorzitter van her naar der moet hossen. ‘Die kermissfeer die blijft maar in mijn hoofd spelen. Het is heel belangrijk dat we aandacht blijven hebben voor dergelijke authentieke evenementen. Maar Sinksenkermis is op en top Oosterzeels. En we moeten durven vernieuwen. Ook op Sinksenkermis. Zo hebben we een paar jaar geleden met de kermisreceptie met Breughelfestijn (al ruim 900 inschrijvingen) een volledig nieuw concept gelanceerd. Het sloeg meteen aan. We moeten blijven streven naar een mix van nieuw en traditioneel’.
Tijdens Sinksenkermis zijn er heel wat bands die op de netvliezen gebrand zullen blijven. We vernoemen graag eens Fifties Fever die tijdens de avondmarkt op dinsdag 7 juni vanaf 21 u 30 het muzikale gedeelte van de editie 2022 mag afsluiten. ‘Al zitten we op dinsdag dan al met het comité zowat op ons tandvlees, we geven er op de avondmarkt nog een flinke lap op’, weet Wim die erin slaagde het mega-goed Fifties Fever te strikken voor een optreden in Oosterzele. Topambiance verzekerd. Perfecte sfeermaker. Het gemeenteplein zal vollopen. Fifties Fever neemt je mee naar de tijd waarin de mannen galant waren, de vrouwen onweerstaanbaar en de muziek onovertroffen. Het wordt een avond met swing, surf en rock’n roll. Door hun enthousiasme wordt het één grote furie op het podium: top! Het zal fantastisch zijn om de avondmarkt zo te kunnen eindigen. Muziekliefhebbers, wees van plan om de bloemetjes stevig buiten te zetten. Fifties Fever, een must-see voor elke muziekliefhebber.
Wim, hoe overleef jij als voorzitter zes dagen feesten? ‘Ha, dat is topsport hé. Alleen de sterksten overleven. Het is een kwestie van goed eten, een paar uur goed slapen, en niet teveel drinken, alhoewel (lacht). Het lukt eigenlijk hoe langer hoe beter. Ik geniet ook van de optredens, de sfeer en de reacties van het publiek, gelukkig kan ik rekenen op een gemotiveerd Sinksencomité, Con Animo en medewerkers waarop we kunnen bouwen, dat vormt een stevige basis voor de organisatie’. (mvdv, foto’s ddl)