Vlaamse Karatefederatie steekt in nieuw jasje: Karate Vlaanderen

nieuwe naam, logo en onderkomen

Vlaamse Karate Federatie wordt gemoderniseerd: zij wordt omgedoopt tot Karate Vlaanderen en krijgt een sterk logo met bijpassende huisstijl. Met deze nieuwe identiteit willen ze een frisse wind door de organisatie blazen en karate als sport nog meer op de kaart zetten.

Het voormalige Belfiuskantoor langs de Oudenaardsesteenweg in Burst huisvest sinds september Karate Vlaanderen. “We zaten vroeger in Wetteren, maar vonden nu samen met Motorsport Vlaanderen onderdak bij de mensen van Judo Vlaanderen”, vertelt Anneleen Devlaminck. Een interessante samen werking met de andere partners.

Gelijktijdig met de nieuwe naam krijgt de federatie een robuust sober en toch bijzonder herkenbaar logo. Met amper drie symbolen krijg je meteen een prachtige karatetrap te zien. “Samen met onze nieuwe naam kiezen we zo voor een frisser en moderner logo. Gelijktijdig hopen we zo een duidelijkere stempel te drukken op de Vlaamse sportwereld en onze karateka’s nog meer te enthousiasmeren”, geeft voorzitter van Karate Vlaanderen Serge Gilen nog mee.

Over Karate Vlaanderen

Karate Vlaanderen is de overkoepelende vereniging van Vlaamse en Brusselse karateclubs, erkend en gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. Haar doel is om mensen warm te maken voor karate en hen de kans te geven om de sport zowel provinciaal, nationaal als internationaal te beoefenen. Dat bereikt ze door karateclubs te ondersteunen en begeleiden, zowel op recreatief als competitief vlak

Een nieuw begin

Vlaamse Karate Federatie ondergaat een heuse metamorfose. Ze laten zich een nieuwe identiteit aanmeten door middel van een gebalde naam, een uitgezuiverd logo en een krachtige huisstijl. Serge Gilen, Voorzitter van Karate Vlaanderen, licht verder toe: “Onze nieuwe naam is niet alleen kort en krachtig, maar zorgt ook voor herkenbaarheid binnen de Vlaamse sportwereld. Zo liggen we in lijn met Judo Vlaanderen, Basketbal Vlaanderen, Motorsport Vlaanderen …” De nieuwe identiteit wordt nog verder uitgerold aan de hand van een nieuwe website die binnenkort gelanceerd wordt.