Melle: Ensemble Respiro bracht de vierjaargetijden van Vivaldi in de Sint-Martinuskerk

Laatste concert gedirigeerd door Francis Michels, Tanderhuis ontving 820€

Zondag avond liep de Sint- Martinuskerk vol voor het concert van De 4 Jaargetijden van Vivaldi gebracht door Ensemble Respiro uit Kortrijk en solist violist Siewald Degraeve uit Gent. De opbrengst was ten voordele van Tanderhuis een thuis voor autisme. Na het concert was er nog een receptie in de gebouwen van Tanderhuis gelegen aan de Brusselsesteenweg  en mocht Danny Aelvoet (directeur)  uit handen van Marc Michiels een cheque ontvangen van maar liefst 820 € dit bedrag ging men spenderen voor de werking hun bibliotheek.

Ensemble Respiro

Daar spelen muzikanten die gepassioneerd zijn door oude muziek uit de renaissance- en barokperiode. Het ensemble bestaat uit zowel professionele als niet-professionele muzikanten. De bezetting is blokfluit, cello, contrabas, gitaar en klavecimbel, En werd gedurende 11 jaar geleid door Francis Michels als dirigent. Francis Michels werd bij het afscheid van het dirigeerstokje, die hij door gaf aan  Siewald Degraeve die van af nu het gezelschap muzikaal mag leiden.

Gastsolist

Siewald Degraeve volgde zijn vioolopleiding aan de conservatoria van Brussel en Gent, bij Valéry Oistrakh en Olga Zolotareva. Sinds 2017 studeert hij in Brussel eveneeAs muziekschriftuur, en orkestdirectie bij Yves Segers en Bart Bouckaert. Hij is als violist en altviolist lid van meerdere orkesten en ensembles. Daarnaast trad hij ook al meermaals als solist op. Zo was hij in 2015 laureaat in de solistenwedstrijd van Amaj Jong Symfonisch.

Dirigent

Francis Michels studeerde altviool bij Leo De Neve aan het conservatorium van Antwerpen. Daar volgde hij als bijvakken ook compositie bij Luc Vanhove, Elektronische muziekcompositie bij Joris De Laet en een inleidingscursus directie. Daarna studeerde hij compositie aan het conservatorium van Gent bij Daan Janssens. Francis is actief als leraar, free-lance muzikant, componist en arrangeur.

Hij is medeoprichter van de vzw Warm Water en is artistiek leider van het ‘KultuurThuis Henri’ te Melle en neemt afscheid na 11 jaar het Ensemble Respiro muzikaal geleid te hebben.

Het programma zag er als volgt uit

Concerto in D voor gitaar RV 93-A Vivaldi (arr. F .. Michels) .

Largo uit het Fluitkwartet nr 1 KV 285- W.A. Mozart (arr. F. Michels)

Le quattro stagioni- A. Vivaldi (arr. F. Michels)

  • Concerto Nr. 1 in E majeur, Op. 8, RV 269, “La primavera” ( Lente)
  • Concerto Nr. 2 in g mineur, Opus 8, RV 315, “L’estate” (Zomer)
  • Concerto Nr. 3 in F majeur, Op. 8, RV 293, “L’autunno” ( Herfst)
  • Concerto Nr. 4 in f mineur, Op. 8, RV 297, “L’inverno”( Winter)

Tanderuis VZW

Ondersteund thuis begeleiding voor mens met autisme, als erkende RTH-dienst bieden we zorg aan personen met autisme van 0 tot 65 jaar binnen de regio Oost-Vlaanderen.  We hebben doorheen de jaren heen een sterke expertise opgebouwd op vlak van autisme en gezinsbegeleiding. Thuisbegeleiding is onze kerntaak.  Daarnaast zetten we ook sterk in op verschillende vormen van overbruggingings hulp. Zo kunnen personen met autisme en hun omgeving, zowel in als los van hun wachttijd op individuele thuisbegeleiding, reeds genieten van ons ruimer rechtstreeks toegankelijk aanbod.

Tanderuis vzw wil vanuit zijn positie als autisme-specifiek expertisecentrum zijn kennis met betrekking tot autisme verspreiden en het autismebewustzijn in de maatschappij vergroten met als doel bij te dragen tot een autismevriendelijke samenleving. De ontvangen cheque van 820€ gaan we spenderen aan de werking van onze bibliotheek. Info: info@thuisbegeleidingautisme.be