Speeltoestellen voor kinderen met een beperking

Geraardsbergen. Geraardsbergen telt zijn eerste twee speeltoestellen voor kinderen met een beperking. Netwerkt, een onderdeel van de Technische dienst “Uitvoering” van het lokaal bestuur dat zorgt voor sociale tewerkstelling, plaatste in het speelbos aan de Maretak en in het Abdijpark een dubbele schommelstoel. De toestellen, die bestaan uit een ligstoel en een maxischommel waar kinderen in vastgemaakt kunnen worden, laten kinderen met een beperking volop genieten van het plezier van een speeltuin.

“Geraardsbergen wil dat alle kinderen en jongeren de ruimte hebben om te spelen, zich te ontwikkelen en samen te zijn met vrienden. Een leuke speelplek is daarvan een mooi voorbeeld. Hoewel we er in onze stad verschillende hebben, konden kinderen met een beperking er vaak niet van genieten. Met de 2 nieuwe speeltoestellen op hun maat kan dat wel. Ook in de toekomst blijven we hierin investeren. Want élk kind verdient een plek om zich thuis te voelen en te zijn wie het is”, zegt schepen van Jeugd Fernand van Trimpont.