Rode Kruis Zottegem houdt bloedinzamelingen op afspraak

Ook tijdens deze vakantieperiode worden er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen bloedinzamelingen gehouden. In samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden in Zottegem hiervoor drie sessies georganiseerd in het Lokaal Dienstencentrum Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan). Daar kunnen vrijwillige donoren zich aanmelden op woensdag 13 juli van 16 tot 19 uur alsook op vrijdag 15 en 22 juli van 17 tot 20 uur.

Om alles toch nog in coronaveilige omstandigheden te laten verlopen, zullen ter plaatse de nodige maatregelen inzake handhygiëne, onderlinge afstand enz. genomen worden maar ook moet er op voorhand een afspraak gemaakt worden voor donatie. Dit kan telefonisch via het gratis nummer 0800 77700 of op de website donorportaal.rodekruis.be. Voor wie deze data al in zijn/haar agenda wil noteren, kunnen we reeds vermelden dat de volgende driemaandelijkse bloedinzamelingen in Zottegem – meteen ook de laatste reeks van dit jaar – zullen plaatsvinden op woensdag 19 oktober en op de vrijdagen 21 en 28 oktober. Uiteraard zijn voor alle bloedinzamelingen ook nieuwe kandidaat-donoren welkom, eveneens op afspraak.