Zottegemnaar Emiel De Roover stelt tentoon in Oostende

Al meer dan veertig jaar, sedert 1980, legt Emiel De Roover (71) uit de Bijloke zich in zijn atelier aan de Neerhofstraat volledig toe op zijn artistiek werk. Iedere dag is hij bezig met kunst en aan zijn inspiratie lijkt geen einde te komen. Reeds meerdere keren werd hij genomineerd voor diverse artistieke prijzen en ook stelde Emiel De Roover al zowat overal tentoon in eigen land maar eveneens in het buitenland, o.a. in het toeristische Calpe in Alicante, zijn favoriete vakantiebestemming trouwens.

Binnenkort, in de komende drie weekends, exposeert Emiel De Roover te Oostende in het CAS, een herenhuis uit de belle epoqueperiode dat door zijn Zottegemse collega-kunstenaar Marc Galle en diens vriendin Nadine Prieels in 2012 werd gerestaureerd en omgetoverd tot kunsthuis. Zes jaar geleden, in 2016, openden beiden overigens ook in eigen Zottegem rechtover de Cantaertsite nog een tweede kunsthuis, eerst deCafé en nu ook CAS (Contemporary Art Space) genaamd. Voor Emiel De Roover is het al de negende keer dat hij tijdens het toeristisch hoogseizoen exposeert in Oostende. Onder de titel Renouveau zullen daar ditmaal een dertigtal recente schilderijen, tekeningen en beelden van zijn hand te zien zijn. De tentoonstelling in het CAS aan de Frans Musinstraat 19 (centrum, zijstraat van de Nieuwpoortsesteenweg) is gratis te bezichtigen tijdens de weekends van 16 – 17 juli, 23 – 24 juli en 30 – 31 juli, telkens van 14 tot 18 uur. Een bezoek is ook op een ander tijdstip mogelijk en te bespreken via 09 361 27 75 of 0498 26 39 74. Op onderstaande foto ziet u een van de tentoongestelde beelden rond het thema ‘Terug naar de lente’.