Melle: vogelbeurs van Parkieten- en Papegaaienliefhebbers

zondag 4 september Tuinbouwschool, Brusselsesteenweg Melle

De Belgische Vereniging van Parkieten- en Papegaaienliefhebbers (BVP)  en Aviornis Oost-Vlaanderen organiseren op zondag 4 september een vogelbeurs of ruilbeurs in de tuinbouwschool Tectura, Brusselsesteenweg 165, 9090 Melle, gemakkelijk bereikbaar aan de afrit R4. Deze beurs gaat traditioneel door de eerste zondag van september, maar in 2020 en 2021 was corona een spelbreker en kon de beurs niet doorgaan, maar beide verenigingen staan te popelen om er opnieuw een geslaagde editie van te maken. Een deel van de serres wordt ingepalmd door vogels, voornamelijk parkieten- en papegaaiensoorten.

Park- en watervogels zoals eenden, fazanten, ganzen, zwanen, kwartels, duiven,… zijn terug te vinden op de speelplaats. Die standhouders zijn allen lid van Aviornis Int. vzw.

Vogelliefhebbers van over heel het land komen met hun gekweekte vogels naar Melle om ze te ruilen of verkopen. Er zijn meerdere standhouders aanwezig die tonen wat er vandaag zoal op de markt is op vlak van volières en broedmachines…Ook is er gelegenheid om de dorst te lessen.

Particulieren die willen vogels aanschaffen zijn dus aan het juiste adres omdat je er ook de nodige uitleg bij krijgt. De ideale gelegenheid dus om veel informatie op te doen en zeker niet impulsief aan te kopen. Voor wie op zoek is naar een vogelsoort of voor wie advies wenst over het houden en kweken van deze vogels is dit een uitgelezen kans. Dierenarts dr. J. Van Der Cruyssen zal aanwezig zijn en de wettelijk voorgeschreven controles uitvoeren.

Iedereen is ook welkom om gewoon een kijkje te komen nemen naar de fascinerende, gevarieerde en kleurrijke vogels. De vogelbeurs is voor iedereen gratis toegankelijk van 8.30u tot 12u.

Veel vogelsoorten zijn met uitsterven bedreigd, vooral door het verdwijnen van hun habitat. Het voortbestaan van sommige soorten is dan ook in toenemende mate afhankelijk van de kweek in avicultuur.

De Belgische Vereniging van Parkieten- en Papegaaienliefhebbers (BVP)  en Aviornis Oost-Vlaanderen organiseren op zondag 4 september een vogelbeurs of ruilbeurs in de tuinbouwschool Tectura, Brusselsesteenweg 165, 9090 Melle, gemakkelijk bereikbaar aan de afrit R4. Deze beurs gaat traditioneel door de eerste zondag van september, maar in 2020 en 2021 was corona een spelbreker en kon de beurs niet doorgaan, maar beide verenigingen staan te popelen om er opnieuw een geslaagde editie van te maken. Een deel van de serres wordt ingepalmd door vogels, voornamelijk parkieten- en papegaaiensoorten.

Park- en watervogels zoals eenden, fazanten, ganzen, zwanen, kwartels, duiven,… zijn terug te vinden op de speelplaats. Die standhouders zijn allen lid van Aviornis Int. vzw.

Vogelliefhebbers van over heel het land komen met hun gekweekte vogels naar Melle om ze te ruilen of verkopen. Er zijn meerdere standhouders aanwezig die tonen wat er vandaag zoal op de markt is op vlak van volières en broedmachines…Ook is er gelegenheid om de dorst te lessen.

Particulieren die willen vogels aanschaffen zijn dus aan het juiste adres omdat je er ook de nodige uitleg bij krijgt. De

X