Bewoners Windekekouter verbroederen in prachttuin van An en Benny

Superlatieven voor schitterend buurtfeest

Alleen maar superlatieven voor het voorbije buurtfeest van de Windekekouter. De bewoners van de Windekekouter schaarden zich voor de zesde editie van het buurtfeest voor het eerst in de ronduit prachtige tuin van An en Benny. Er hing meteen veel feestelijks in dit aards paradijs.  Veel lof voor het buurtcomité.  Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena, Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin hebben zich alweer afgesloofd om van ‘Win – t – Oost’ een schitterend buurtfeest te maken. En dat werd het ook. Na de hartelijke ontvangst van Rebecca en het dankwoord van de reporter hing er meteen een feestelijke sfeer. De bewoners van de Windekekouter hadden nood aan het buurtfeest, corona had maar al te lang roet in het eten gegooid. De ‘zomereditie’ werd een mooi succes. Ontmoeten, genieten, ontstressen, beleven.
Een mooi initiatief van het comité ‘Win – t – Oost’ om de bewoners van de Windekekouter samen te brengen. De bedenkers Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim raken bewust niet aan de succesformule. En dat het buurtfeest terug is voelt goed aan. De goesting was groot. In 2016 lanceerde de ‘magnificent six’ het eerste buurtfeest. En hoe? De eerste editie werd een mooi succes. Voor de zesde keer schaarde de grote Windekekouter-familie zich aan de feesttafels. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Er was taart in overvloed, én koffie, én sloten verzorgde dranken, én heerlijk smakende belegde broodjes, én er was veel gezelligheid én sfeer. ‘t Gijzelaarke’ (tripel) ging er vlot in, de sterretjes kreeg je er gratis bij. Veel bewoners van de Windekekouter tekenden present en wilden de wedergeboorte van het buurtfeest niet missen. Het doel van het comité blijft de ontmoeting stimuleren. Zes jaar geleden kenden veel bewoners van de Windekekouter mekaar niet, het buurtfeest leek alweer de ideale gelegenheid om de banden in de Windekekouter te versterken en de solidariteit aan te zwengelen. Het project van het organiserend ‘dreamteam’ bulkt van de goede bedoelingen. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. De bewoners van de Windekekouter geraakten nu ook gemakkelijker aan de praat. Veel bewoners waren op de vorige edities ook al present en wilden er nu op de zomereditie opnieuw bij zijn. Ze komen voor de gezellige momenten, de sfeer,…En verheugend, nieuwe bewoners van de Windekekouter haakten meteen hun karretje aan. Er hing veel feestelijks in de mooi aangelegde tuin, alles zat mee, een zalig zonnetje, het rustgevend decor, vrolijke bewoners van de Windekekouter. Niets is zinvoller dan een feest met buren.
Het buurtfeest, een plan met een grote sociale waarde. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan, creëert een goed gevoel, een concept dat mensen samenbrengt. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Mooi tafereel, zo met velen uit de straat aan tafel, het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Windekekouter het met elkaar goed vinden. Een zeer geslaagde editie. Dé zomerhit 22 van Margriet Hermans was heel toepasselijk, ‘lekker blijven hangen’. De reacties waren unaniem lovend. Terecht veel waardering voor de ‘golden six’. Gezelligheid troef op het buurtfeest. Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim en hun medewerkers, jullie deden het geweldig.  Gefeliciteerd, jullie krijgen een kus met veel linten, omdat wij jullie zo aardig vinden.  (mvdv, foto’s ddl)