Archieffoto met schepen Paul Lievens die een prijs uitreikt

Kampioenschap halve marathon en kermisjogging in Erwetegem

Ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente tekent Joggingclub Erwetegem op zaterdag 27 augustus voor de 34ste keer voor de organisatie van de kermisjogging. Vijf jaar geleden, naar aanleiding van het 30-jarig jubileum, werd dit sportieve gebeuren uitgebreid met een halve marathon die toen als eenmalig werd aangekondigd, maar wegens het grote succes ervan besloot het clubbestuur om deze wedstrijd ook daarna telkens als het pronkstuk van de hele organisatie op de affiche te zetten. Deze halve marathon geldt trouwens tegelijk als het Kampioenschap van de Vlaamse Ardennen. Joggingclub Erwetegem voorziet hiervoor 1.000 euro prijzengeld.

De joggingnamiddag opent met een kidsrun op een weide in de onmiddellijke omgeving van de sportzaal Smissenhoek die de centrale locatie van het hele gebeuren en de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden is. Meisjes en jongens (afzonderlijk) tot 7 jaar lopen 350 meter, voor 8- tot 11-jarigen is de afstand 700 meter (eerste start om 13u45). Elke deelnemer krijgt bij aankomst een medaille en een geschenkpakketje, en voor de eerste drie van elke reeks is er ook nog een beker voorzien.

Om 14u30 zal het startschot weerklinken van de korte joggingloop over een kleine ronde van 2,6 km. Voor de overige wedstrijden is een grotere omloop van 4,2 km uitgestippeld die door de deelnemers aan de massaloop naar keuze tweemaal (8,4 km) of driemaal (12,6 km) en door de lopers van de halve marathon vijfmaal (21 km) moet afgelegd worden. Deze drie wedstrijden starten gezamenlijk om 15 uur. Voor de uitslag van elke wedstrijd (dus ook voor de halve marathon) wordt onderscheid gemaakt tussen vier categorieën: senioren dames/heren en masters dames/heren.

Op de rijkelijk gevulde prijzentafel ligt voor de beste drie van elke categorie in zowel de korte als de twee andere jogginglopen telkens een medaille. De winnaars zullen bovendien een naturaprijs in ontvangst mogen nemen en dit is eveneens het geval voor de eerste Erwetegemnaar in de uitslag van elke categorie. Ook voor de winnaars in elke categorie van de halve marathon wacht een naturaprijs en een medaille, voor iedere tweede en derde een medaille. Daarbovenop zijn er ook nog geldprijzen voorzien voor de eerste tien in elke categorie (van de halve marathon).

De online inschrijvingen zijn op heden reeds afgesloten. Inschrijven kan wel nog ter plaatse. Voor de kinderen bedraagt het deelnamegeld 3 euro, voor de halve marathon 12 euro en voor de andere afstanden 7 euro (Sporta-leden 6 euro). Na afloop zal iedereen bij teruggave van zijn/haar borstnummer een aandenken overhandigd krijgen en ook maakt elke deelnemer die aanwezig is bij de trekking van een gratis tombola, ook nog kans op een fiets als hoofdprijs of op een van de andere waardevolle naturaprijzen.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van deze loopwedstrijden zal er van 12 tot 18 uur parkeerverbod gelden in de Smissenhoek (rijbaan + bermen kant onpare huisnummers), Ten Ede (gedeelte tussen Engelstraat en spoorwegbrug), Engelstraat, Ragestraat, Kloosterstraat (rijbaan + bermen kant onpare huisnummers) en Kattenberg (kant onpare huisnummers). Ook zal er van 13 tot 18 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Engelstraat (alleen toegelaten richting Ragestraat), Ragestraat (deel tussen Engelstraat en Kattenberg richting Kattenberg; deel tussen Engelstraat en Smissenhoek richting Smissenhoek) en Kattenberg (richting kerk).