David Desmecht rijdt solo naar vierde seizoenszege in Gijzenzele.

Met 66 elite renners zonder contract en beloften op een late vrijdagnamiddag mochten ze in Gijzenzele best wel tevreden zijn. Door het BK dat op zondag wordt verreden in Sint-Lievens-Houtem waren de mannen van het VDM-Trawobo Cycling team van organisator Chris Van Durme een beetje genoodzaakt om hun wedstrijd één dag te vervroegen. De beginfase van deze wedstrijd over 20 ronden bleef beperkt tot enkele schermutselingen, maar na driekwartiertjes koersen begon het peleton toch in stukken te scheuren. Een tweetal ronden verder had er zich een groep van 22 renners afgescheiden van de rest. Desmecht, Lord, Jenkins en Sutton hadden zich laten verrassen maar waagden nog een ultieme poging om naar de leiders toe te rijden. Na drie ronden hard knokken slaagde dit kwartet er in om de aansluiting te verwerven. Halfweg koers hadden er zich dus 26 renners afgescheiden. De rest bleef eerst hangen op een halve minuut, maar naar mate de wedstrijd vorderde vergrootte hun achterstand.

Op zes ronden van het einde ontsnapten vier renners uit de kopgroep en reden een boni van maximum 20 seconden bij elkaar. De reactie van de achtervolgers bleef echter niet uit. Met nog 3 ronden voor de boeg liep vooraan alles terug samen. Jenkins, Lava, Vaniek en Permentier waagden evennens hun kans en kregen even later het gezelschap van Desmecht en Verraes.  De rest volgde wel op korte afstand, maar de sterktsten zaten toch vooraan en bleven buiten schot. In de allerlaatste ronde waagde Desmecht zijn kans in een lichte afdaling. Hij sloeg meteen een mooi kloofje en gaf iedereen het nakijken. Verraes probeerde nog alles of niets maar strandde op de tweede plaats. Lava kon nog de derde podiumplek bemachtigen voor sterke Ier Jenkins.

Voor Desmecht was het zijn vierde overwinning van het seizoen. En het was er eentje dat mocht gezien worden. Eerst vanuit het tweede deel van het peleton naar de kopgroep toerijden en dan nog solo aankomen is aan niet zoveel renners gegeven. Samen met zijn team van S-Bike Doltcini kijkt hij uit naar het komende BK. “De vorm en de ploeg is goed” aldus David, en dan kan natuurlijk veel. (Erwin De Clercq)

Uitslag:

  1. Desmecht David
  2. Verraes Benjamin op 4”
  3. Lava Kevin op 6”
  4. Jenkins James op 8”
  5. Kenn Simon op 10”
  6. Willems Mario
  7. Fiala Matyas
  8. Sutton Joseph
  9. Segers Ryan
  10. Brouwer Jonathan