Beeldateliers in Oosterzele voor kinderen van 6 tot 11 jaar in samenwerking met SABK Zottegem

Vanaf het schooljaar 2022-2023 breidt de gemeente Oosterzele zijn kunstzinnig vrijetijdsaanbod verder uit met beeldateliers voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Hiervoor werkt de gemeente samen met de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) van Stad Zottegem.

Vanaf het schooljaar 2022-2023 breidt lokaal bestuur Oosterzele zijn kunstzinnig vrijetijdsaanbod verder uit met beeldateliers voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Het gaat daarvoor in zee met de Zottegemse stedelijke academie voor beeldende kunst.

‘Uit de inschrijvingscijfers bleek dat de voorbije jaren meer dan 50 ouders van 6- tot 11-jarigen uit Oosterzele wekelijks met hun kinderen  naar onze academie in Zottegem of de vestigingsplaats in Sint-Lievens-Houtem afzakten voor de ateliers beeld’, aldus Zottegemse schepen van cultuur Lieselotte De Roover. ‘Het aanbod van onze academie valt duidelijk in de smaakt. Na de concrete vraag van een aantal ouders onderzochten we om in die optiek de piste van een afdeling beeld in Oosterzele.’

‘Als academie is het onze taak om te kijken waar geografisch blinde vlekken zijn voor de organisatie van deeltijds kunstonderwijs. Binnen onze visie willen we ervoor zorgen dat kinderen bij wijze van spreken onder de kerktoren beeldatelier kunnen volgen. In Oosterzele is al een zeer succesvolle vestigingsplaats van SAMWD Zottegem, enkel het aanbod beeldende kunst ontbrak nog’, vult SABK directeur Paul Nys aan, die contact nam met de afdeling vrije tijd Oosterzele om de mogelijkheden te bekijken.

‘Toen ik van de diensten de vraag kreeg om de uitbreiding van het aanbod deeltijds kunstonderwijs uit te breiden met een afdeling beeld, aarzelde ik geen seconde’, vertelt Pieterjan Keymeulen, schepen van deeltijds kunstonderwijs in Oosterzele. ‘Met de chalet op de site De Kluize vonden we een inspirerende werkplek en de collega’s van het schepencollege waren meteen overtuigd van de meerwaarde van dit aanbod. Het eerste schooljaar investeert lokaal bestuur Oosterzele in de werking van de afdeling Oosterzele, maar dat is zaaigeld om vanaf volgend jaar met een gesubsidieerde werking van start te kunnen gaan. Momenteel richten we twee leergangen in op woensdagnamiddag, voor telkens maximum 20 leerlingen’, sluit schepen Pieterjan Keymeulen af.

Praktische info
De lessen beeldatelier vinden plaats op woensdagnamiddag in de chalet op de site De Kluize in Oosterzele:
van 13.30 tot 15.10 uur voor 6, 7 en 8-jarigen (1ste, 2de en 3de leerjaar dagonderwijs)
van 15.20 tot 17.00 uur voor 9, 10 en 11-jarigen ( 4de, 5de , 6de leerjaar dagonderwijs)

Inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 kan tot 30 september, via Mijnacademie.be/sabkzottegem. Inschrijvingsgeld bedraagt 74 euro voor jongeren van 6 tot 17 jaar.