Oosterzele, eerste schooldag in de Appelaar

Jaarthema "wat als taal je kriebelt

In de vrije basisschool De Appelaar te Oosterzele stonden de leerkrachten de kinderen op te wachten. Ook  de kinderen waren blij om hun vrienden terug te zien na de vakantie. En het lege boekentassen rek werd na twee maand terug gevuld.

De directeur Joris verwelkomde de nieuwe leerkrachten en de kinderen, maakte ook het jaarthema bekend “wat als taal je kriebelt”. Ieder klas bracht een tongbreker, (  tongbrekers zijn woorden of zinnen waar je je tong over breekt). Als een potvis in een pispot pist, heb je een pispot vol potvispis. Er was ook een nieuwheid de normale schoolbel werd uit gezet en men gaat de les aankondiging doen met een echt school bel gerinkel. Zo vertrekken de kinderen onmiddellijk naar de klas in plaats van eerst in de rij te staan, zo winnen we tocht kostbare tijd zeg Joris.