Rond Plein in Brakel weldra open?

Voor fietsers wordt het een tragere rotonde waar men telkens voorrang moet geven

Het Rond Plein in Brakel gaat nadat het maanden gedeeltelijk was afgesloten  en er beurtelings verkeer werd toegelaten met verkeerslichten terug open.  Richting Ronse blijft het evenwel afgesloten want hier moeten nog heel wat  werken gebeuren op de Ronsesestraat (N48).

De doorstroom van het verkeer richting Ninove – Geraardsbergen en Oudenaarde zal kunnen gebeuren zonder verkeerslichten. Tevens zal het centrum van Nederbrakel weer vlotter toegankelijk zijn.

Voor fietsers zal het ’trager moeten maar veiliger’ op het Rond Plein. Vroeger reden de fietsers op de rotonde zelf. Nu is het fietspad losgekoppeld van het autoverkeer  ( dodehoek)  wat wel betekent dat de fietsers voorrang moeten geven bij elke straat die ze gaan kruisen.  In NEDERLAND bvb zijn er heel wat rotondes waar de fietsers wel voorrang hebben.

Wellicht wordt de belijning nog aangebracht in Nederbrakel en daar wringt het schoentje. Een medewerker van het bedrijf dat de werken uitvoert vertelde ons dat.  Het zou daarom evengoed maandag kunnen zijn! Het hangt  er wellicht van af of de voorspelde regen al of niet valt.