Voorwaarts Gijzel Oosterzele op zoek naar eerste zege

Zondag 11 september, 15 u: VGO – VCE Huise / Ouwegem

Voorwaarts Gijzel Oosterzele startte veelbelovend in en tegen Nazareth – Eke, Yari De Bruyne opende de score, na een actie van Schobben – een paar minuten voor rust – hangen de bordjes in evenwicht. Na de rust werd VGO genadeloos tegen het canvas gemept. Finaal flikkerde er een 6 – 1 op het scorebord. VGO kreeg op de eerste speeldag sportief een rake klap, maar wil zondag 11 september (aftrap 15 u) tegen VCE Huise – Ouwegem  eerherstel. Het was voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele geen oneer, het kwam op de eerste speeldag uit tegen een team dat kandidaat is voor de eindronde, Nazareth/Eke  aast zelfs op de titel. Ook VCE Huise – Ouwegem kon op eigen veld niet winnen van Cercle Melle (1 – 2). Voorwaarts Gijzel Oosterzele gaat zondag op zoek naar eerste zege.
Tegen VCE Huise – Ouwegem wil Voorwaarts Gijzel Oosterzele gemotiveerd beginnen en meteen het initiatief nemen. Thuis spelen is een belangrijke factor. De VGO – motor moet zondag meteen aanslaan. Met zijn allen de rug gaan rechten. Wat wordt verwacht? Een intens duel. VCE Huise – Ouwegem zal zich ook willen tonen. VGO moet energie en drive aan de dag leggen en er voetballend doorkomen. De controle behouden. Dat is de sleutel. VGO wil er zondag het maximum uithalen en zijn eigen spel op de mat leggen. Er werd onder de nieuwe coach Stijn De Vriendt een nieuw systeem in de ploeg geslepen. Met de nieuwkomers (er zit talent in) is dat logisch dat het tijd vraagt. VGO staat voor een partij die het best wint. Punten pakken is de boodschap. VGO moet de wedstrijd snel in een beslissende plooi leggen, defensief sterk staan en liefst de nul houden. Na de nederlaag op de openingswedstrijd is in eigen huis een reactie nodig. De partij in Nazareth – Eke wordt deze week geanalyseerd. In de wedstrijd tegen Huise – Ouwegem zal er uiteraard ook druk op de ketel staan. In deze reeks zijn er geen makkelijke wedstrijden. Een wedstrijd wordt soms bepaald door details. VGO mag zondag zeker niet hervallen in de fouten die het maakte in Nazareth/ Eke. VGO slikte na de rust iets te makkelijk doelpunten.
Het wordt zondag zo wie zo een duel op het scherp van de snee.
Hoe leerzaam wordt Voorwaarts Gijzel Oosterzele – VCE Huise /Ouwegem?  Het wordt uitkijken naar de tweede speeldag in derde provinciale B. VGO wil zijn teleurstelling tegen Nazareth – Eke doorspoelen. Er zal in elke match tot het uiterste gegaan moeten worden om goede resultaten te oogsten. Een spannende match in het vooruitzicht. VGO gaat zondag resoluut voor de drie punten. Het terrein van VGO is zondagnamiddag the place to be. VGO rekent op de drie punten én op zijn supporters. Gaan kijken is de boodschap. (mvdv, foto’s ddl)