Al 43 jaar prijkt duivenvlucht op kermisaffiche Moortsele

Bertrand De Keyser triomfeert

Al 43 jaar organiseren ‘De Kermisvliegers’ tijdens de kermis in Moortsele een  duivenvlucht uit Quievrain. ‘De Kermisvliegers’ waren in hun nopjes met 35 inschrijvingen. In de fusiegemeente Oosterzele zijn er gelukkig nog tal van ‘duivenmelkers’. De kermisvlucht bewees het, de wedstrijd op kermismaandag blijft populair. Mooi toch, op de prijsuitreiking het bespreken van de prestaties van de duiven, de vriendschap onder de duivenliefhebbers, het gezellig samenzijn, de obligatoire pintjes, en de reclame voor het jaarlijks eetfestijn.

De Kermisvrienden hopen nog jarenlang hun grote kermisvlucht te kunnen organiseren. Het zou zonde zijn mocht dit erfgoed verdwijnen. Maar het ziet er veelbelovend uit, men kan al voorzichtig uitkijken naar de 50 ste kermisvlucht in 2029. Nog zeven jaar en de ‘Koninklijke titel’ wenkt. De ‘gouden’ vlucht.

De 43 ste editie van de kermisvlucht werd met brio gewonnen door Bertrand De Keyser uit Oosterzele. Sterk, Straf, Super. Bertrand maakt al lang van zijn ambities geen geheim. Alweer een overwinning, de zoveelste in het al indrukwekkend palmares van de Oosterzeelse duivenliefhebber. Hij schrijft geschiedenis in de boeken van de regionale en nationale duivensport. Ook in de kermisvlucht zette hij de kers op de taart. Duivensport is zijn passie, zijn leven. Hij wil nog jaren in de branche zitten. Al van jongs af aan is hij gepassioneerd door de duivensport. En met klinkende resultaten. Gebeten door de duivensport.

De Kermisvrienden hebben traditiegetrouw voor mooie geldprijzen, trofeeën, en bieremmers voor de eerste uit Moortsele en eerste buiten Moortsele gezorgd. Ook de eerste jonge duif werd gelauwerd. De Jongste duiven melker Bert Baele en de oudste Andre vielen ook in de prijzen

Marcel, Marnik, Eddy en Ronny vallen in de prijzen
Er waren ook vijf ‘bieremmers’ te winnen. En de winnaars zijn:
De top vijf van de 43 ste Kermisvlucht Quievrain:

  1. Bertrand De Keyser
  2. Marcel Verstuyft
  3. Marnik Van Gaver
  4. Eddy Spruyt
  5. Ronny De Temmerman