Buurtfeest Lange Munte werd mooi succes

‘Die typische sfeer willen we behouden’

Het buurtfeest van de Lange Munte in Scheldewindeke is voorbij. De decibels zijn verstomd, de laatste katers verdwenen, het gewone leven is hervat. Mooi is het om zoveel bewoners van de Lange Munte te zien flaneren op het buurfeest, met daarboven op de aangename sfeer. Komt er sleet op het buurtfeest? Aan het aantal deelnemers te zien niet. Het comité ‘t Vliegplein’, zie ze glunderen op de foto van Danny De Lobelle, mag best trots zijn op de editie 2022.
Als iemand op zoek is om veel bewoners over de vloer te krijgen, kan hij te leer gaan bij het comité Lange Munte. Wat vooral boeit zijn de sfeer en de sociale contacten. Mensen van alle leeftijden werden gespot op het buurtfeest. Ze komen met veel plezier naar het buurtfeest. Men ging op de editie 2022 de Italiaanse toer op, de ‘Italian food’ van Cathy was een voltreffer, veel gezelligheid in de Italiaanse bar, bakken ambiance met de Fifties Fever en mega goede deejays Franz en Lux maakten het feestje compleet.
De unieke sfeer, een dot van een cliché, maar wel de verklaring waarom het buurfeest van de Lange Munte blijft aanspreken. Je leert er ook wel nieuwe mensen kennen. Er heerst in Lange Munte een nooit aflatende positieve stemming. Iedereen mag er eens uit de bol gaan. Het buurtfeest is uitgegroeid tot een unieke ontmoetingsplaats en staat synoniem van volks plezier. De gemoedelijke sfeer staat garant voor een aanstekelijke gezelligheid. De knaldrang en de goesting waren groot. Het comité blijft zijn eigen koers varen. ‘Die typische Lange Munte- sfeer willen we behouden’, klinkt het. En uiteraard ontbraken de Bourgondische toestanden niet. De bewoners van de Lange Munte, echte levensgenieters. Het comité heeft het alweer geklaard om voor een schitterend buurtfeest te zorgen. Het buurtfeest is een sociaal gebeuren dat de bewoners van de Lange Munte meer dan ooit verenigt. Aanzetten om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Ook dit keer was de ruime respons een grote voldoening voor het comité. Al wie neerstreek op de weide, naast Carrosserie Helderweirdt, kwam terecht in een gezellig volksfeest. De organisatoren willen niet op hun lauweren rusten. Het comité blijft actief en pakte ook al uit met een nieuwjaarsreceptie. Het werd een stoepreceptie waar ieder voor zijn deur op zondag om 11 u 30 het glas hief. Een fles cava en een zakje nootjes werden gratis aangeboden door het comité. Een mooi gebaar naar de bewoners toe. Dit kon verwezenlijkt worden door de verkoop van de ‘Vliegplein Gin’, die nog altijd te koop is bij Tuincenter Horta van de familie Suenaert.
Volgend jaar, Buurtfeest 2023. Ook in de toekomst krijgt het buurtfeest verder vorm, kleur en klank. Het is op de editie 2022 enorm mooi geweest. De grootste charme is het spontane karakter. De Lange Munte sprankelt en bruist. Kleine wijk, groot enthousiasme. (‘mvdv, foto’s ddl)