IVV leidt verplegend personeel op in Zottegem

Ook in het Instituut Voor Verpleegkunde (IVV) Sint-Vincentius in Zottegem  is het nieuwe schooljaar gestart. Omdat veel van de nieuwe studenten niet afkomstig zijn vanuit Zottegem organiseerde de hogeschool een kennismakingsmoment in het centrum van Zottegem.

“Het komt bijna dagelijks in het nieuws maar we hebben nog heel wat handen nodig in de zorg”, klinkt het vanuit het IVV Zottegem. “Teamwork makes the dreamwork! Wij hechten hier veel belang aan en wilden daarom het startschot geven met het begin van ‘de rode draad’ doorheen de opleiding tot verpleegkundige. We startten het schooljaar met een leuke teambuilding in onze Egmontstad. Op vrijdagnamiddag 2 september gingen docenten en studenten samen op pad. We hadden een zalige teambuilding en de zon was van de partij. Een fantastische start van het nieuwe schooljaar. Alleen maar enthousiaste studenten en docenten op campus Zottegem. De nauwe band die we langzaam opbouwen is een inspanning van het volledige team.”

“We staan garant voor positiviteit en willen dit uitstralen als één team naar onze studenten. Het klinkt ‘cliché’ maar is ‘touché’ 😉. Omdat niet alle studenten afkomstig zijn van stad Zottegem zelf wilden we hen ook een beetje het centrum leren kennen. Tijdens onze teambuilding kregen de verschillende klasgroepen een aantal leuke opdrachten. Op de 4 stops waren er telkens opdrachten die de studenten dienden te doen (limbo, petanque, fotowedstrijd = babyfoto van de docenten) Voor ze startten aan de tocht, werd per klas een spandoek met een vermelding van IVV gemaakt. Het was de bedoeling dat ze de spandoek de hele tocht bijhielden én er een originele foto mee maakten en posten. De foto met de meeste likes op zondagavond 20 uur won een prijs. Als afsluiter werd hen een heerlijk ijsje aangeboden van bij een lokale middenstander.”