Brand in Grotenbergestraat: drie appartementen onbewoonbaar

Dinsdagavond was er een felle woningbrand in de Grotenbergestraat in Zottegem. Alle bewoners konden het gebouw op tijd verlaten. Drie appartementen werden tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

De brand ontstond rond 20 uur en zorgde voor veel rookontwikkeling. Naar verluidt was de oorzaak een kookpot die werd vergeten van het vuur te halen. Na de oproep kwam de brandweer massaal ter plaatse. Burgemeester Evelien De Both (N-VA) kwam ter plaatse om zich van de situatie vergewissen. “De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben alles in goeie banen geleid, mijn uitdrukkelijke dank daarvoor”, geeft ze mee in een reactie. “Gelukkig vielen er geen gewonden. De drie verdiepingen van het gebouw werden wel onbewoonbaar verklaard. We hebben een oplossing gezocht en gevonden voor de bewoners zodat ze veilig de nacht konden doorbrengen.”