Ilvo nodigt je uit op hun publieksdag op zondag 18 september.

Ilvo viert zijn 90ste verjaardag en dat betekent groot feest.

Op zondag 18 september, tevens de DAG VAN DE LANDBOUW, is iedereen welkom op de terreinen van ILVO Merelbeke. Het wordt een dag waarop je hersenen en smaakpapillen zullen knetteren. Ilvo, dat een wetenschappelijk onderzoekscentrum is van de Vlaamse overheid, stelt op die dag zijn nieuwste technologieën ten toon en laat je kennis maken met de landbouw van de toekomst.

Zo zijn er o.a.:

Demo’s met robots en drones: een robot die bloemen kan plukken en zelfs onkruid kan detecteren en wegbranden.

(W)eetjeswandelingen: je kan het smaakproces ontdekken achter roomijs, stoofvlees-friet en nieuwe voedingsmiddelen. Stap je wijzer, speel een spel, raap je patatjes en proef van de bijzondere toekomstrecepten.

Kook- en proefdemo’s: leer experimenteren met gewone en ongewone ingrediënten zoals o.m. zeegroenten en witloofwortels.

Innovatietuin: toekomstgerichte planten uit de proefvelden en uit de serres kan je bewonderen in de festivaltuin.

Tragikomisch openluchttheater: (tegen verplichte ticketverkoop) Dit is de allerlaatste voorstelling van ZWINS. Een aangrijpend stuk over het leven op een varkensbedrijf.

Ook kinderen zijn meer dan welkom: FESTILVO is een gezinsvriendelijk festival met wandelingen op kindermaat en in het festivalhart kunnen de kleintjes volop genieten van een strooien kinderdorp.

Dit alles is maar een kleine greep uit het enorme aanbod dat op die dag te beleven is. Het volledige programma is terug te vinden op www.festilvo.be

Het grote festivalhart van dit ILVO feest is gelegen in de Burgemeester Van Gansbergelaan 96, 9820 Merelbeke. Op deze publieksdag kan je er terecht van 10 tot 18 uur.

 

Allen daarheen dus op zondag 18 september. Er is parking voorzien voor wagens en fietsen op en rond de terreinen van Ilvo

 

.