Weekend-tip: Jubileumeditie More Bluesfestival

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september gaat de 20ste editie van het More Blues Festival door in restaurant Pasta & Blues aan de Gentse Steenweg in Grotenberge. Tip voor vertier en plezier!

“Voor deze editie hebben we gekozen voor een brede waaier van de muziekgenres in de rhythm ’n blues”, zegt organisator Filip Morre. “Van de jazzy swing toestanden van Mr. Fernando tot de garage rock van The 925. Van rockabilly met 10 Cats Down tot de rockerige Derek & the Dirt. Op vrijdag 16 september gaan de deuren open om 19.00u en starten we met Raman, nieuw jong Gents super talent gevolgd door de rockabilly formatie 10 Cats Down. Afsluiten doe we op vrijdag met niemand minder dan Mr. Fernand + guest. Zij waren met hun New Orleans swing de revelatie op de laatste editie van Jazz @ Th Bib. Zaterdag 17 september starten we om 17.00 uur met singer-songwriter Michiel Dhaese. Daarna onze lokale ‘bluespeten’ van Squeezie Scramble. Daarna komt het hoogtepunt van de avond met de soulvolle Sugar Queen and the Straight Bluesband (usa/ned/ be). Dry Riverbed Trio, sluit af met een van country en rockabilly. Op zondag om 11.00 gaan we rustig van start met bootsman Jan Bruynooghe. The Ballroom Bogards hoeven geen uitleg meer in Zottegem en omstreken. Gevolgd door garagerock band The 925. Voorlaatste band van ons festivalletje is een tribute to Stevie Ray Vaughan met The K-Pax Bluesband. Oh, by the way, Derek & the Dirt, maakt het plaatje compleet!”

Praktisch?

“Eten en drinken aanwezig. Alles gaat door op de binnenkoer van Pasta & Blues, Gentse Steenweg, 139 te Zottegem. Meer info op Facebook of via 0475/63.24.94. See ya!!!!!!”