Oosterzeelse studenten kunnen NMBS-abonnement aanvragen per telefoon of mail

Lokaal bestuur Oosterzele vereenvoudigt de aanvraag van korting op een NMBS-abonnement voor scholieren en studenten. Iemand die de korting wil aanvragen, kan alle gegevens per telefoon of mail doorsturen. De aanvrager moet hiervoor niet meer naar het gemeentehuis komen.

De gemeente Oosterzele betaalt 25 % van de kosten van een NMBS-abonnement terug voor scholieren en studenten die in Oosterzele wonen. Vanaf nu hoeft iemand die de korting wil aanvragen, niet meer naar het gemeentehuis komen. Alle gegevens overmaken kan per telefoon of mail. Inwoners kunnen dus hun aanvraag vanop afstand maken, een vereenvoudiging in de dienstverlening van Oosterzele.

Oosterzele biedt die korting al aan sinds 2008. Schepen Christ Meuleman: “Er zijn veel  studenten die vanuit de vijf stations in Oosterzele naar school sporen. Vroeger moest je naar het gemeentehuis komen om een papier in te vullen om recht te hebben op een NMBS-korting. Nu kan je de aanvraag gemakkelijk en snel van thuis uit of onderweg doen. Na een controle van de gegevens door de gemeente krijgt de aanvrager een code in zijn mailbox. Daarmee kan die naar een stationsloket gaan om korting te krijgen bij de aankoop van een abonnement.”

Schepen Elsy De Wilde vervolgt: “Onze medewerkers hielpen al een aantal mensen telefonisch verder. De reacties daarop zijn positief. Het is een voorbeeld van hoe we onze werking kritisch bekijken en zoeken naar manieren om burgers zo vlot mogelijk van dienst te zijn. Die kleine wijziging in de procedure betekent niet dat er achter de schermen minder werk is, maar het is wel een groot verschil voor onze inwoners die zich niet meer hoeven te verplaatsen.”In de toekomst volgt ook een digitaal formulier op de website. Wie dat echt wil, kan nog steeds naar het gemeentehuis komen om de korting aan te vragen bij de infobalie of op afspraak bij de dienst Bevolking. Alle informatie over het aanvragen van de korting is te vinden op de website van de gemeente: https://oosterzele.be/attestkortingopenbaarvervoer25jarigen.html. (mvdv, foto ddl)