Door praktische problemen start doven van straatverlichting later dan gepland

Geraardsbergen. Overal in Vlaanderen worden initiatieven genomen om op veilige en weloverwogen manieren energie te besparen. Samen met Bever, Brakel, Lierde, Herzele en Zottegem had Geraardsbergen er binnen het samenwerkingsverband met Fluvius voor gekozen om de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. Deze energieloze nachten zouden voor het eerst merkbaar zijn op zondagavond 30 oktober. Doordat er nog verdere praktische zaken geregeld moeten worden tussen Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer – dat verantwoordelijk is voor de gewestwegen (en de verlichting op de gewestwegen) – kan de straatverlichting echter nog niet dit weekend gedoofd worden. Als lokaal bestuur zullen we het nieuwe tijdstip tot doven van de verlichting meteen communiceren van zodra daar meer duidelijkheid over is.