Even bezinnen bij de “Kerkhofgedichten” te Lierde.

Naar aanleiding van 1 november schreef dorps- en Route 42 dichter Gaby Desmyter vier “Kerkhofgedichten”. Deze gedichten kregen een permanente plaats  aan de muren van de vier Lierdse kerkhoven.

De inhuldiging van deze gedichten gebeurde op vrijdag 28/10/2022, na het openen van de tentoonstelling in  het WZC Kartuizerhof, aan het kerkhof van Sint Martens Lierde door Burgemeester Jurgen Soetens en Schepen van Cultuur Katelijne Scheirlinckx.

Gaby Desmyter gaf de nodige toelichting bij de, door hem gemaakte, achtergrondfoto en bracht dan het gedicht dat aan deze muur hangt ten gehore.

Zowel de foto’s als de gedichten zijn het bekijken en lezen waard en we zouden dus iedereen die op 1 november een bezoekje aan de begraafplaatsen brengt aanraden even bij deze “Kerkhofgedichten” stil te staan.