Lokaal bestuur Merelbeke ontvangt gewezen mandatarissen

Vrijdag 28 oktober organiseerde het lokaal bestuur Merelbeke voor het eerst een bijeenkomst van zijn gewezen mandatarissen. Zij zetelden in de gemeente of OCMW-raad (vanaf 1977), het Autonoom Gemeentebedrijf (vanaf 2018) of het Bijzonder Comité voor de  Sociale Dienst (vanaf 2019). In de raadzaal werden de gewezen mandatarissen verwelkomd met een ontbijt waarbij de algemeen directeur en leden van het managementteam een stand van zaken gaven over het meerjarenplan. Hierna volgde een rondleiding in het Cultuurhuis Merelbeke. De dag werd afgesloten met een lunch in het Cultuurcafé.

De vraag voor deze ontmoeting kwam van gewezen raadslid Luc Eeckhout uit Bottelare.

Raadsvoorzitter Bertrand Vrijens benadrukte dat Merelbeke zijn gewezen raadsleden wil samenbrengen als appreciatie voor hun inzet voor de gemeente. “Het engagement als mandataris is niet te onderschatten. De taken van een gemeente zijn uitgebreid en vergen meer professionaliteit. We merken dat de combinatie van een mandaat en een beroep niet evident is.”

Burgemeester Filip Thienpont was blij met de talrijke aanwezigheid, ook van drie raadsleden uit de eerste legislatuur, Alfons Van De Steene, Eric Van Renterghem en Luc Pontzeele. “Gemeente Merelbeke werkt nu in een ander bestuurlijk en organisatorisch landschap dan vroeger. We zijn fier dat we een goed draaiende gemeenteraad hebben waar alle fracties aan bod komen en we samen werken voor het algemeen belang van onze bevolking.”