Versleten schoeisel? Lege boterhamdozen? Onbetaalde schoolfacturen? Ook in Zottegem…

De pannenkoekenslag van de leerlingen van het Sint-Barbaracollege in Zottegem heeft 2.000 euro opgeleverd voor vzw Ommekaar en Lichtpunt Zottegem.

“Het is een traditie dat onze school, tijdens de wereldmissiemaand oktober, een solidariteitsactieorganiseert voor kansarme leeftijdsgenootjes. Dit jaar besloot de werkgroep in te gaan op de armoede in onze eigen omgeving. De pannenkoekenverkoop door de leerlingen van het Sint-Barbaracollege zorgde voor een opbrengst van 2000 euro. Dit mooie bedrag zal geschonken worden aan de Vzw Ommekaar en Lichtpunt Zottegem”, licht directeur Kurt Van Maldergem toe.

“Niet alleen een lege brooddoos, ook signalen als: een gebrekkige hygiëne, versleten schoeisel, zonder ontbijt naar school, onbetaalde schoolfacturen, geen geld voor een leeruitstap kan een indicatie zijn voor armoede. Erg uiteenlopende signalen, maar we herkennen ze wel. Wegkijken is geen optie, betuttelen evenmin. Veel praten, veel begrip, beperken van de uitgaven, gespreide facturen en het inschakelen van sociale diensten helpen. Zo springt het sociaal huis van de stad, als welzijnsinstantie, wel eens in de bres, maar ook bij ‘vzw Ommekaar & Lichtpunt’ Zottegem kunnen ouders en kinderen terecht.”

“Vzw Ommekaar & Lichtpunt’ Zottegem wil, in het kader van de ‘parochie Zottegem’, vrijwillig en vanuit christelijke inspiratie hulp bieden aan mensen, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.
Deze hulp wordt gerealiseerd vanuit twee pijlers: de tweedehandswinkel Ommekaar en de voedselhulp Lichtpunt. ‘Vzw Ommekaar & Lichtpunt’ gebruikt alle bijdragen om te voorzien in de basisbehoeften van
kinderen en volwassenen in onze stad, die in armoede leven: voedselpakketten, kleren die passen bij de tijd van het jaar, schoolgerief, speelgoed … Vanzelfsprekende dingen voor ons, maar niet voor hen. We kunnen armoede niet uit de wereld helpen, maar mensen waardig behandelen, naar oplossingen zoeken en kinderen aan een betere toekomst helpen… samen lukt ons dat wel.”

Meer info?

Website vzw Ommekaar en Lichtpunt Zottegem