Elke en Nathalie geven met Ellie’s een originele, creatieve invulling aan horecapand met rijke traditie

Geraardsbergen. Donderdagavond 10 november openden Elke De Nul en Nathalie Bury hun nieuwe horecazaak op de Markt van Geraardsbergen onder de naam Ellie’s. Daarmee willen ze een even succesvol maar ander verhaal schrijven in een pand waar voordien restaurant Anso was gevestigd.

Nathalie en Elke starten in het pand op de hoek van de Markt en de Visstraat een nieuwe horecazaak. Daarmee schrijven de twee dames een nieuw verhaal dat een vervolg is op de horecatraditie die dit pand kent. De uitbaters van restaurant Anso geven de fakkel door.

Nathalie (45) en Elke (43) stralen van enthousiasme en willen aan de uitbating een eigen creatieve invullen geven. Elke breit daarmee een vervolg aan haar horeca-ervaring. Ze is afkomstig uit Aalst en heeft hotelschool gedaan. Elke is kok van opleiding en is ook chocolatier en bakker. Ze werkte o.a.  in de bar van de Velina in Goeferdinge. Voor Nathalie is dit een compleet nieuwe ervaring. Tot voor kort werkte ze in de zaak van haar ouders. Voordien studeerde ze toerisme en was ze actief op de Eurostar. Nathalie was toe aan een nieuwe uitdaging.

Elke en Nathalie zijn boezemvriendinnen en hadden al een tijdje plannen om samen een nieuwe uitdaging aan te gaan. ‘We zochten een geschikte locatie om een zaak te starten in de regio van Geraardsbergen, tot we de kans kregen om dit pand over te nemen. Het is een topzaak op een toplocatie’, bevestigen beide dames. ‘Geraardsbergen heeft een rijk verleden en veel te bieden. We zijn opgetogen over de kans die we krijgen om hier een zaak te starten.’

Elke neemt de organisatie van de keuken voor haar rekening, terwijl Nathalie de gasten zal verzorgen. Er wordt steevast met lokale producten gewerkt. Het aanbod is afgestemd op jong en oud. Ook mensen die op zoek zijn naar een origineel gerecht, zijn welkom. ‘Bij ons kunnen de klanten terecht voor tapa’s, foodsharing, maar ook voor de meer traditionele gerechten waar we dan een eigen invulling aan geven. Wil je enkel iets komen drinken, dan ben je uiteraard ook welkom’, laat Elke weten. Ellie’s wordt geen traditioneel restaurant maar zal meer een bistro zijn.

Voor meer info: https://www.facebook.com/Elliesgeraardsbergen

Julien Borremans