Vooruit: “Zottegem Blues van Miele hoort gewoon thuis in de stationstunnel”

Vooruit Zottegem laat weten dat het tijdens de volgende gemeenteraad van 21 november zal voorstellen om het refrein van Zottegem Blues opnieuw aan te brengen op de muren van de stationstunnel in Zottegem. Lees meer over het verdwijnen van de tekst via deze link.

“Zottegemse pendelaars wisten afgelopen week niet wat ze zagen in de tunnel van het station van Zottegem. De tekst van het lied ‘Zottegem Blues’ van de Zottegemse volkszanger en volksheld Miele is verdwenen op de muren van de tunnel. Het kunstwerk met de beroemde songtekst werd in 2016 aangebracht. Een initiatief van gewezen schepen voor Cultuur Sandra De Roeck (Vooruit) in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten”, zeggen Vooruit-raadsleden Yana Giovanis, Peter Roman, Louie Van Rijsselberge en Kurt De Loor. “Blijkbaar besliste NMBS om de muren van de tunnel te verven en hadden ze daarbij geen oog voor het kunstwerk. Dat is doodjammer. Miele en Zottegem Blues zitten in het DNA van de Zottegemnaar. De tekst in de tunnel was een heel mooi eerbetoon aan de overleden volkszanger. Het was altijd een beetje thuiskomen als je van ‘d’huufdstad van den Belzique’ kwam. Voor ons is het simpel: Zottegem Blues van Miele hoort gewoon thuis in de stationstunnel. Het kunstwerk en fantastische eerbetoon aan Miele en de Zottegemnaar moet terugkomen. Om onze eis kracht bij te zetten, organiseren we een ludiek protest in het station van Zottegem. Maandag 14 november ‘22 zal Zottegem Blues alvast klinken in het station. Wie graag mee een deuntje wil komen zingen, is welkom in het station van Zottegem maandag om 17u.  ‘We zullen op de volgende gemeenteraad van 21 november ook voorstellen om het refrein van Zottegem Blues opnieuw op de muren aan te brengen.  Want we zijn blij dat we in Zottegem zijn geboren….”