690 rijbewijzen voor 8 dagen onmiddellijk ingetrokken wegens gebruik gsm achter het stuur

Themazittingen en nieuwe actieweek tegen gebruik mobiele toestellen achter het stuur

Oost-Vlaanderen. In mei 2022 hield parket Oost-Vlaanderen een sensibiliseringsactie ter bewustmaking van het gevaar van het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Er werden toen 690 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen. In de week van 21 november 2022 vinden in alle afdelingen van de politierechtbank Oost-Vlaanderen themazittingen plaats waarbij de personen wiens rijbewijs ingevolge deze overtreding werd ingetrokken, zich voor de rechter moeten verantwoorden.

De zittingen zullen plaatsvinden in Gent op 21, 22, 23, 24 en 25 november, in Sint-Niklaas op 21 november, in Aalst op 21 en 24 november, in Dendermonde op 22 en 25 november en in Oudenaarde op 25 november. De zittingen starten telkens om 9 uur. Op elke zitting werden tussen de 50 en de 70 zaken gefixeerd.

 Van 17 november tot 25 november 2022 organiseert parket Oost-Vlaanderen opnieuw een actieweek. In alle Oost-Vlaamse politiezones zal extra gecontroleerd worden op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Wie een mobiel apparaat gebruikt tijdens het rijden, zonder dat het in een daartoe bestemde houder bevestigd is, riskeert de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen.