©Sophie Richez - Leden PVDA Ninove Vlnr Joachim, Karolien, Samuël, Kimberly, Sylla, Melissa en Pau

Een dagje op stap met de voorzitter en leden van PVDA

"We willen een sterke sociale kracht worden waar de mensen op kunnen rekenen"

PVDA is een nieuwe partij in Ninove, opgericht in augustus 2020. Nuus mocht mee op stap met hun  …

Stel uw partij eens voor:

“We zijn een groep vastberaden Ninovieters die een sociaal en consequent alternatief willen voor deze huidige meerderheid.

©Sophie Richez – PVDA Ninove Joachim De Maeseneer

Onze voorzitter Joachim De Maeseneer werkt als begeleider bij mensen met een beperking. Hij woont samen met Nina en ze hebben 2 zoontjes, van 5 en 3 jaar oud. Joachim is actief bij Natuurpunt en is één van de trekkers van het buurtcomité Pamelstraat-Nederwijk en hun rommelmarkt. Hij zetelt in de gemeentelijke commissie rond ruimtelijke ordening (Gecoro) en organiseert wel eens een quiz voor een goed doel.

Kimberly Delangre en Samuël Van Den Eeckhout wonen in Denderwindeke. Zij is begeleidster bij mensen met een beperking. Hij werkt in de socioculturele sector en is militant van de partij. Beiden zijn ze erg actief rond mensen- en dierenrechten.

Karolien Marquebreucq is alleenstaande moeder van een zesjarige dochter en woont in Lieferinge. Ze is werkzaam bij het spoor in Brussel en is een heel actieve vakbondsvrouw.

Pau Neuckermans woont ook in Lieferinge en is een student Politieke wetenschappen aan de VUB. Voorheen zat hij op het Atheneum in Ninove. Hij is actief bij Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, en het aanspreekpunt voor de jeugd in Ninove.

©Sophie Richez – PVDA Ninove Melissa Vlamings

Melissa Vlamings woont samen met haar man Ory en haar 4 kinderen in Ninove. Ze was tot voor kort onthaalmoeder in de Dreefstraat, maar werkt nu als arbeidster in de Gentse haven en als verkoopster van beautyproducten. Als hobby is ze carnavalist en gaat ze graag vissen met haar man.

Sylla Malick woont op rechteroever in Ninove met zijn vrouw en 2 kinderen van 9 en 5 jaar. Hij werkt al 13 jaar als arbeider in een industriële bakkerij en is hier actief bij de vakbond. Als hobby’s leest en reist hij graag.”

Wat zijn uw doelen? Waar ziet u uzelf over twee jaar? …

“We willen een sterke sociale kracht worden waar de Ninovieters op kunnen rekenen. Een sociaal alternatief voor de huidige meerderheid waar de daden bij de woorden worden gevoegd. We streven ernaar een bepalende factor te zijn in onze gezamenlijke strijd voor wat juist en rechtvaardig is. Samen met de Ninovieters.”

Wat zijn uw sterke punten en zwakke punten?
“We zijn een partij met een totaal andere insteek dan de andere. Bij PVDA houdt niemand geld dat men krijgt voor het uitvoeren van zijn engagement voor zich. Bij ons dus geen carrièrejagers of postjespakkers. We staan voor maatschappelijke strijd van onderuit, zonder vooroordelen, voor iedereen, tussen en met het volk. Denk maar aan het energiethema of het noodfonds voor de zorg. Participatie en mobilisatie van de mensen staan hierbij steeds voor ons centraal.

Onze zwakte is dat we recent opgestart zijn in volle coronacrisis, we nog moeten timmeren aan onze verdere opbouw. We zijn nog volop aan het groeien als groep. Verder moeten we nog werken aan onze naambekendheid in Ninove en hebben we nog geen verkozenen in de gemeenteraad, waardoor we moelijker aan informatie geraken.”

Welke meerwaarde kan uw partij betekenen voor Ninove?

“Wij bieden een alternatief voor de falende huidige meerderheid, voor alle Ninovieters: een consequente linkse partij waarbij de burger op de eerste plaats staat! Als het van ons afhangt wordt de stad niet uitverkocht aan ontwikkelaars en privébedrijven die met de lusten lopen terwijl men de lasten op onze ruggen afwentelt. De andere partijen, zowel in de meerderheid als in de oppositie, staan hierbij helaas vaak op dezelfde lijn.
Maar zelf zonder verkozenen willen we wegen op het debat! We willen de bevolking mobiliseren en hun ondersteunen bij acties rond lokale of nationale thema’s zoals het bevriezen van de energieprijzen. Zo zetten we samen druk op de beleidsmakers.”

Bent u niet bang dat Ninove na 2024 niet meer hetzelfde zal zijn, onverdeeldheid, een rechtse stad geworden, …

“Ja, we maken ons zorgen dat door het verrechtsen van Ninove er nog meer ongelijkheid en miserie zal zijn. We zien dat de huidige meerderheid veel te weinig tegemoet komt aan de noden van hun inwoners en daar willen wij een tegengewicht voor zijn. Een rechtser beleid zal dit niet verbeteren: de grote kapitalen zullen nog meer vrij spel krijgen. Vele burgers gaan getroffen worden met dit beleid. Guy D’Haeseleer en zijn partijgenoten stemmen in de parlementen steevast tégen de belangen van de gewone werkmensen. Denk maar aan hun verzet tegen het verhogen van de minimumlonen, tegen de vermindering van de lonen van politici, tegen een miljonairstaks, vrije onderhandelingen en het deblokkeren van onze lonen, enzovoort. Het masker van “anti-establishmentpartij” dat ze zo graag opzetten valt dan keer op keer.

Mensen die op één of andere manier willen meewerken of meer info wensen zijn erg welkom en mogen zich melden bij onze basisgroepsleden, mailen naar ninove@pvda.be of ons contacteren via onze fb-pagina.”

©Sophie Richez – PVDA Ninove Kimberly Delangre
©Sophie Richez – PVDA Ninove Karolien Marquebreucq
©Sophie Richez – PVDA Ninove Samuël Van Den Eeckhout
©Sophie Richez – PVDA Ninove Pau Neuckermans
©Sophie Richez – PVDA Ninove Sylla Malick