Resultaten alcoholcontroles in Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem na match Rode Duivels

De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem laat weten dat er in verschillende gemeenten en steden extra alcoholcontroles zullen zijn na de matchen van de Rode Duivels en geeft alvast de resultaten van de alcoholcontroles in de zone na de match van woensdagavond mee.

“Bij het vorige WK, dat plaatsvond in de zomer van 2018, vloeide het bier rijkelijk, zeker bij de matchen van de Rode Duivels. Om te voorkomen dat mensen dronken achter het stuur kruipen zal de politie nu in verschillende steden alcoholcontroles uitvoeren na de matchen van onze nationale ploeg. Met een alcoholgehalte van 0,5 promille verhoogt de kans op een ongeval met maar liefst 40%. En hoewel iedereen de risico’s van drinken en rijden kent, worden er nog steeds te veel chauffeurs betrapt bij alcoholcontroles”, klinkt het vanuit de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

Resultaten

“De voorbije avond en nacht werden in de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem 156 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. 5 bestuurders bliezen alarm, 5 bestuurders bliezen positief; 1 rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen”