Yari De Bruyne en Mathias De Jaeger loodsen VGO naar zwaarbevochten zege

Van 0 – 1 naar 3 – 1 tegen Eendracht Vinkt

Voorwaarts Gijzel Oosterzele pakte tegen een wilskrachtig Eendracht Vinkt een meer dan verdiende zege. In de eerste helft had VGO nadrukkelijk veldoverwicht, zo’n 60 à 70 procent. Toch kwam Vinkt half eerste helft op voorsprong. Na een gevatte counter en na de eerste kans van Vinkt kon Wittouck de 0 – 1 tegen de netten jagen. VGO kwam voor de rust nog terug dankzij de keurig omgezette strafschop van Yari De Bruyne. Mathias De Jaeger (topscorer bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele) kon begin en einde tweede helft twee kansen verzilveren. Na de 2 – 1 nam Eendracht Vinkt de match in handen en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. VGO speelde nu op de counter.

Jonas Vispoel
Yari De Bruyne

Doelman Jonas Vispoel onderscheidde zich, hij redt een mooie vrije trap van Vinkt. De score had voor VGO eigenlijk hoger kunnen oplopen. De efficiëntie ontbrak. Een werk punt. Yari De Bruyne en Mathias De Jaeger loodsten VGO uiteindelijk naar de zwaarbevochten zege. Yari en Mathias, wat een aanwinsten voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele!. Ze voelden zich – zoals de andere nieuwkomers – snel thuis bij deze familiare club bij uitstek. Na de zesde  seizoenzege heerst er een goed gevoel bij VGO. Na de 3 – 1 winst staat VGO weer netjes in de top vijf. De match tegen Eendracht Vinkt bewijst dat  de ambitie van VGO nog heel groot is. VGO kon zich tegen Vinkt herpakken na de 0 – 1 achterstand en er zich vlug overheen gezet. VGO hoort zeker thuis in de top vijf van het klassement, het won niet alleen de drie punten, het bewees ook nog maar eens – bij een achterstand – de mentale sterkte van het team. VGO liet nu een 4 op 6 optekenen. We zijn twaalf wedstrijden ver en VGO telt 21 punten, 6 zeges, 3 keer gelijk. De teamspirit is uitstekend. Appreciatie voor het groepsgevoel en vechtlust van het ganse team.

Matthias De Jaeger

Mathias De Jaeger (ex – FC Edeboys) had met zijn twee treffers een ruim aandeel in de zesde seizoenzege van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Het voetbalplezier spat er van af bij Mathias De Jaeger. Met een compliment voor zijn inzet tegen Eendracht Vinkt. De man in vorm, kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar . Voelt zich goed in zijn vel bij VGO. Het zit in zijn naam, hij houdt er van te jagen op doelpunten. De hard werkende Mathias jaagt verdedigers op, creëert ruimte voor zijn ploegmaats. Hij loopt nu over van vertrouwen. Hij mag best tevreden zijn over zijn niveau. We zetten de spotlights eens graag op hem. Hij gaat graag ook voor zijn medespelers door het vuur. Mathias De Jaeger scoorde twee belangrijke doelpunten tegen Vinkt, hij lijkt nu echt wel vertrokken. Vechten, werken, wroeten: het is kenmerkend voor het spel van Mathias De Jaeger. Hij is een surplus voor de Oosterzeelse voetbalclub. Hij weet wat de doelstelling is van zijn nieuwe club Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Stap voor stap groeien. Het verbaasde ons niet dat onder andere Mathias De Jaeger een prioriteit was voor het bestuur van VGO én de trainersstaf. Zeker weten, dat zijn keuze voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele hem een goed gevoel geeft. Terecht.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).