© Facebook / stad Zottegem

Zottegem: dienst burgerzaken niet meer op zaterdag, meer op donderdagavond

Wie terecht moet bij de dienst burgerzaken van stad Zottegem, zal vanaf 1 december voor meer verschillende soorten aanvragen een afspraak kunnen maken op donderdagavond. Anderzijds zullen op zaterdagvoormiddag de loketten nu dicht blijven.

Voor burgers die zich op weekdagen tijdens de traditionele openingsuren van 9 tot 12 uur niet konden vrijmaken, was er tot op heden voor de dienstverlening inzake burgerzaken ook een extra opening voorzien op donderdagavond en zaterdagvoormiddag. Gesteld wordt dat vooral op donderdagavond hiervan gebruikgemaakt werd/wordt en daarom is besloten om de medewerkers voortaan in te zetten voor een maximale dienstverlening op die avond maar de opening op zaterdagvoormiddag (voorlopig) te schrappen. De openingsuren op donderdagavond blijven weliswaar dezelfde: van 17 tot 19u30. Deze nieuwe regeling zal op termijn geëvalueerd en indien nodig verder aangepast worden.

Voor de dienst burgerzaken werd onlangs ook gestart met een nieuw boekingssysteem (met realistischer afspraaktijden) dat meer afspraken op één dag moet toelaten en het voor de burger eenvoudiger moet maken om een vrij moment voor een afspraak te vinden. Volledigheidshalve geven we nog even de openingsuren van de dienst burgerzaken in het Administratief Centrum Sanitary mee: op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur alsook op woensdag van 14 tot 16 uur en op donderdag van 17 tot 19u30.