Opnieuw spectaculaire inbraak bij S-Bikes. Golf aan inbraken teistert de streek.


Geraardsbergen. In de nacht van zondag 28 op maandag 29 november werd er omstreeks 2.00 uur opnieuw ingebroken in de fietsenwinkel S-Bikes op de Astridlaan te Geraardsbergen. Volgens vertrouwelijke bronnen werden er meerdere fietsen voor een aanzienlijk bedrag gestolen. De inbraak zou deel uitmaken van een golf aan inbraken die de streek teistert.

Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke voor de politie Geraardsbergen/Lierde – bevestigt de inbraak: ‘Ik kan de inbraak bij S-Bikes bevestigen. Het onderzoek zit echter bij het parket waardoor ik geen verdere informatie kan doorgeven.’  Ook de verantwoordelijke van S-Bikes Geraardsbergen kon geen commentaar geven: ‘De federale politie is met een onderzoek bezig. Ik mag dus geen informatie verstrekken.’

De fietsenspeciaalzaak werd in het verleden al meerdere keren geviseerd door fietsendieven. De fietsenwinkel is één van de vier ‘Specialized Concept Store S-Bikes’ in ons land. Meerdere malen gingen inbrekers aan de haal met peperdure koersfietsen. Verschillende keren vingen de inbrekers ook bot. In januari 2018 werd een Roemeens-Moldavische dievenbende na een mislukte inbraakpoging in de boeien geslagen. Een achtergelaten vluchtauto zette de speurders op het goede spoor.

In 2020 braken de dieven langs een gat in het dak in. Er werden toen minstens 10 elektrische fietsen gestolen. De schade in de winkel was aanzienlijk omdat het tijdens de nacht van de inbraak hevig regende. Het water stroomde langs het gat in het dak binnen en zette de winkel onder water.

Julien Borremans