Kom kijken, luisteren, genieten van Nederlandstalige liedjes in GC De Kluize

Van Ploegsteert tot Zoutelande, van Ann Christy tot Van het Groenewoud

Op zaterdag 17 december om 20 u pakken Seniorenraad Oosterzele en het Kuize – team‘in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke uit met Hans Primusz, Het Lage Landenkoor en Tine Embrechts die een ode brengen aan het Nederlandstalige lied. Er zijn veel goede redenen om op 17 december af te zakken naar de Oosterzeelse cultuurtempel. Je gaat de magie voelen van meerstemmige koorklanken. Dirigent Hans Primusz maakte verrassende koorarrangementen van het werk van Ann Christy, Boeyen, Shaffy, Verminnen, Yevgueni, Peeters, Gorki, Blof, Yasmine en Van het Groenewoud en vele anderen.
Nederlandstalige liedjes, ze komen te weinig aan bod op radio en televisie. In De Kluize krijg je een ganse avond luisterliedjes te horen. Na de concertreeks van Bart Peeters Deluxe met pop-up koor in de Lotto Arena smijt dirigent Hans Primusz zich in een nieuw avontuur. Op vraag van Nekka vzw, bekend van de legendarische Nekka-nachten, gaat Primusz op tournee met een nieuw koor en de allerbeste Nederlandstalige hits. Actrice en zangeres Tine Embrechts vertelt tussen de liedjes. Wanneer haar lievelingsnummer voorbij komt, kan ze het niet laten om de solo van het koor even over te nemen. De Lage Landen-liedjes zullen nog nooit zo fris én nieuw hebben geklonken. Geniet met heimwee na van je favoriete Nederlandstalige nummer. Met stemmige belichting, een comfortabel zitje, een wervelwind van songs en vertellingen, zal je steevast genieten van de muzikale rijkdom van het Nederlandstalige lied. Hans Primusz, Het Lage Landenkoor en Tine Embrechts, een absolute aanrader. Tickets kosten 18, 17, 16, 15 en 14 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, www.gcdekluize.be, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be. (marcel van de vijver, foto gc De Kluize).