Braekelclub Nederbraekel stelt tentoon tot en met zondag in Michelbeke

Braekelclub Nederbraekel stelt na twee jaar zonder expo opnieuw tentoon in zaal Averbo in Michelbeke (laatste expo was 2019).  Het kleinvee is terug massaal aanwezig  want in twee zalen zijn zo’n 850 dieren ondergebracht vertelt voorzitter Marc Volkaert.   Er is een expositie en keuring van park- en watervogels, hoenders, dwerghoenders, duiven, konijnen en cavia’s.  De kleinveetentoonstelling opent telkens om 10 uur. Op zaterdag blijft ze open tot 20 uur en op zondag tot 18 uur. De toegangsprijs bedraagt 3 euro. Deze activiteit gaat door op 10 en 11 december.

Marc Volkaert: “Het is geen evidentie om zo’n expo op poten te zetten maar we hebben toch enkele nieuwe bestuursleden zodat we alles voor mekaar kregen hebben. De Braekelkip is sterk vertegenwoordigd op deze expo met een 150 dieren. Er zijn ook soortgelijke  dieren uit de regio zoals hoen van de Zwalmvallei, de Zottegemse hoen, de Zingemse leghoen enz…..

Tijdens de opening wees voorzitter van de Culturele Raad Ludwig De Temmerman er op dat het volgend thema ‘Levend erfgoed’ is tijdens de Open Monumentendag.

Er zijn ook kampioenen die zondag in de bloemetjes worden gezet. Bij de krielen ging de overwinning naar Bontinck Kris met een Cochem kriel. Grote hoenders , Brakel zilver met Bart Dellaert; sierduiven , Texan met Corthals Frans; watervogels, pijlstaart  met Van Paepegem René; parkvogels , lachduif met Brandt Christine; Kleine konijnen, Engelse vlinder met Goethals Ronald ; Middelgrote konijnen, witras Dendermonde met Van Hytfte Johan.

Meer info: marcvolkaert@skynet.be, tel. 0496/87.16.02.