©Sophie Richez - Spoorlijn Geraardsbergen - Denderleeuw

Motie N-VA Ninove unaniem goedgekeurd voor betere spoorverbindingen in de Denderstreek

N-VA Ninove kondigde een maand geleden aan om de gebrekkige spoorverbindingen in de Denderstreek op de agenda te zetten van de gemeenteraad. Dit om druk uit te oefenen op de NMBS. Deze week raakte overigens bekend dat de cijfers van de vertragingen op de lijn Denderleeuw-Ninove-Geraardsbergen opnieuw dieprood kleurden.

© Karolien De Roose

De motie die gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) heeft ingediend werd unaniem door de volledige gemeenteraad goedgekeurd. Zowel vanuit het gemeentebestuur als vanuit de vervoersregioraad Aalst, zal een schrijven vertrekken aan de directie van de NMBS voor noodzakelijke structurele oplossingen. Ook de vraag van N-VA, om betere spoorverbindingen op te nemen in de mobiliteitsvisie 2030 van de vervoersregio Aalst, werd positief onthaald en goedgekeurd.

Iedereen sprong mee op de trein van N-VA Ninove en er werden nog 5 elementen toegevoegd aan de motie. Het gaat over een prioritaire verbinding om het halfuur tussen Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw in beide richtingen binnen en buiten de spits. Een voorlopige Invulling van het stationsgebouw omdat de leegstand zijn sporen begint na te laten. Vlotte en haalbare overstappen voor verbindingen naar Aalst en Brussel in het station van Denderleeuw. De terugkeer van de rechtstreekse verbinding met Brussel via Denderleeuw tijdens de ochtend- en avondspits. Tenslotte voegde men de noodzaak toe om rekening te houden met deze motie indien de NMBS beslist om de parking betalend te maken in Ninove.