Vlaams Belang Sint-Lievens-Houtem deelt kerstpakketten uit aan Houtemnaars in armoede

De Vlaamse Belang afdeling in Sint-Lievens-Houtem heeft deze week kerstpakketten uitgedeeld aan Houtemnaars die in armoede leven.

“Deze actie kaderde in de jaarlijkse solidariteitscampagne van de Huizen van Vlaamse Solidariteit, van de Vlaams-Nationale organisatie Voorpost. Want ook bij ons bestaat armoede. Meer en meer Vlamingen zien zwarte sneeuw, uiteraard versterkt door de energiecrisis” zegt afdelingsvoorzitter Dominique Verdonck. “Ook in onze gemeente worden steeds meer mensen geconfronteerd met armoede. Deze problematiek – die dikwijls verdoken zit – moet in de aandacht gebracht worden. Dat armoede helaas geen ver van ons bed-probleem is, geven cijfers én feiten aan. Met deze actie kunnen we mensen iets aanbieden maar dus ook het probleem aankaarten en bespreekbaar maken. Voor de noodzakelijke structurele oplossingen moeten politieke keuzes gemaakt worden en moeten andere, juiste prioriteiten gesteld worden.”

“Tijdens de koude eindejaarsdagen hebben ook deze mensen nood aan een leuk, smakelijk kerstmenu en een prachtige avond met een gezellige feestmaaltijd. De energiecrisis hakt er bij heel veel mensen hard in. Bij mensen bij wie het water reeds aan de lippen stond wordt het nu wel heel hard. Daarom zullen deze inwoners eventueel moeten besparen op iets wat voor veel mensen banaal blijkt, om het toch nog sfeerrijk en smaakvol te kunnen houden. Daarom willen wij elke inwoner die er nood aan heeft toch een leuke kerst bezorgen. Wij zijn een partij van en voor onze mensen, wij zijn een partij die zoveel als mogelijk probeert te zorgen voor alle inwoners, en daar horen zeker ook de minderbedeelden bij. Tal van gebeurtenissen kunnen tot armoede leiden en het kan iedereen overkomen. Soms is het ziekte, soms is het een ongeval of jobverlies. Dit soort tegenslagen moeten we zoveel mogelijk remediëren, alsook hulp aanbieden waar nodig is.”