Bevegemse Vijvers Zottegem: zwemmen wordt duurder

Om enigszins het hoofd te bieden aan de stijgende energiekosten voor de uitbating van het zwembad Bevegemse Vijvers, heeft het Zottegemse stadsbestuur beslist om het basistarief voor een zwembeurt vanaf januari een halve euro duurder te maken.

Omwille van de zware verliescijfers voor de exploitatie van het stedelijk zwembad werd er reeds op 1 september 2019 een tariefverhoging doorgevoerd. Naast afzonderlijke tarieven voor niet-Zottegemnaren ging daarbij voor de Zottegemnaar het basistarief omhoog van 2 naar 3 euro, de prijs van een 12-beurtenkaart steeg van 20 naar 30 euro en voor een jaarabonnement moet sindsdien 250 in plaats van tevoren 100 euro betaald worden. Ditmaal is de energiecrisis de boosdoener die, naar het zeggen van schepen van sport Brecht Cassiman, ervoor zorgt dat de kostprijzen op de energiefacturen van het stedelijk zwembad op een jaar tijd verdubbeld zijn waardoor zich een nieuwe prijsverhoging opdringt en zwemmen nu vanaf 3 januari een halve euro meer zal kosten.

Een los ticket zal een Zottegemnaar dan 3,5 in plaats van 3 euro kosten (4,5 euro voor een niet-Zottegemnaar). Voor wie kiest voor een meerbeurtenkaart, komt de prijs op 3 euro per zwembeurt (4 euro voor een niet-Zottegemnaar). De prijzen van een jaarabonnement (250 euro voor een Zottegemnaar, 350 euro voor een niet-Zottegemnaar) en van het schoolzwemmen (1 euro voor leerlingen van Zottegemse scholen en 1,75 euro voor leerlingen van scholen buiten Zottegem) veranderen niet. Deze nieuwe toegangstarieven gelden vanaf dinsdag 3 januari. Tevoren zal het zwembad, naar aanleiding van de feestdagen en voor het jaarlijkse onderhoud, van zaterdag 24 december tot en met maandag 2 januari gesloten zijn.