Kind (3) in levensgevaar en moeder (38) zwaargewond na ongeval Provinciebaan Velzeke

Zondagavond werden twee personen aangereden op de Provinciebaan in Velzeke. Een jongen van drie jaar oud is in levensgevaar. Zijn moeder (38) raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 18 uur. De vrouw en haar kind waren net van de bus gestapt en wilden de Provinciebaan oversteken. Ze werden aangereden door een auto die in de richting van Zwalm reed. Het parket laat weten dat er een verkeersdeskundige werd aangesteld. Hij moet de precieze omstandigheden van het ongeval onderzoeken. Vijf jaar geleden was er op dezelfde plaats een dodelijk ongeval in nagenoeg identieke omstandigheden. Toen werd de 15-jarige aangereden Gabriël Mbuku uit Zottegem. Ook hij was net van de bus gestapt waarna hij de Provinciebaan probeerde over te steken om naar huis te stappen. Hij raakte levensgevaarlijk gewond en overleed drie dagen later. Zie link.

Update via onderstaande link