Zwerfvuilactie vzw De Loods levert 280 kg afval op

In oktober en december organiseerde een ploeg van De Loods vzw telkens een 3-daagse zwerfvuil- en onkruidbestrijdingsactie langs de trage wegen van Ninove centrum. Zij verzamelden zo’n 280 kg afval. Deze actie is een eigen initiatief van dienst lokale economie na het succes van het project ‘Proeven van sociale economie’ op deze wegen eerder dit jaar.

Dienst lokale economie schreef een opdracht uit om opnieuw via een sociaal economiebedrijf zwerfvuil en onkruid te bestrijden voor de herfst- en kerstvakantie. De opdracht werd gegund aan De Loods vzw, een maatwerkbedrijf dat 120 mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt tewerkstelt in verschillende projecten. Zij gingen aan de slag langs de trage wegen van centrum Ninove en raapten in oktober en december volgende hoeveelheden:

1. oktober: 158,5 kg zwerfvuil, groenafval: 4,5 m³
2. december: 123 kg zwerfvuil, groenafval : 4 m³

Dit project is een uitloper van het initiatief ‘Proeven van Sociale Economie’, opgestart door het Intergemeentelijk samenwerkingsverband HANDEL Samen & Sociaal, waardoor lokale besturen kunnen proeven van wat een sociaal economiebedrijf te bieden heeft. De stad werkte eerder dit jaar in dit kader samen met vzw Groep INTRO voor een zwerfvuil- en onkruidbestrijdingsactie.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “We zijn heel tevreden over dit project. Zo liggen deze wegen er proper bij én wordt sociale economie verder in de kijker gezet.”