Burgemeester Evelien De Both tijdens de infomarkt vrijdagavond in AC Sanitary

Zottegemse cultuurzaal zal ‘Accu’ heten

De nieuwe Zottegemse cultuurzaal op de Sanitary-site zal Accu heten. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een infomarkt in AC Sanitary.

“We zijn op zoek gegaan naar een sterke naam die visie, missie en waarden van de nieuwe cultuurzaal uitdraagt”, klinkt het vanuit het stadsbestuur. “Accu is een korte, krachtige naam die met vier letters al heel wat zegt en ook inhoudelijk klopt het plaatje. Een accu is een apparaat dat energie opslaat en daarna opnieuw afgeeft. Zo sluit de naam naadloos aan op de functie van het gebouw, het kloppend hart van de cultuur in Zottegem. Eén van de doelen van cultuur is ontspannen en zo de batterijen opnieuw opladen. In die zin is onze Accu ook een letterlijke accu voor de leerlingen en de bezoekers, een rustpunt om je innerlijke accu weer volledig op te laten.”

De totaalprijs van het project wordt momenteel geraamd op bijna 20 miljoen euro. De start van de werken wordt gepland midden 2024. De bouw zal ongeveer 28 maanden duren zodat het nieuwe cultuurhuis wellicht ten vroegste in 2027 in gebruik zal kunnen genomen worden.

Lees ook