Hartelijkheid troef op nieuwjaarreceptie Landelijke Gilde

Jaarprogramma oogt veelbelovend

De polyvalente zaal IZOO, Dorp in Oosterzele was tjokvol gelopen voor de nieuwjaarreceptie voor de leden van Landelijke Gilde Oosterzele en hun gezin. Het werd naar hartenlust volop genieten van bubbels én hapjes à volonté. Heel verzorgd én verfijnd. Gezelligheid en hartelijkheid troef. Er hing heel vlug een relaxte sfeer. Mooi om met zielsverwanten te klinken op 2023.
Het mocht nu weer, eindelijk kon ook Landelijke Gilde de hel van corona achter zich laten, en weer volop feesten. Wie de zaal binnenstapte werd meteen met de neus op de feiten gedrukt, na de succesvolle organisaties van de maïsdoolhof & zomer-bar én de indrukwekkende verlichte tractorentocht, werd het wel iets extra, er mocht met recht en reden  geklonken worden op de successen in het voorbije jaar én op het nieuwe jaar 2023. Voorzitter Danny Meersman wenste iedereen gezondheid, vriendschap en geluk in 2023, we maken er een groot feest van. Hij blikte ook terug op het fantastisch jaar 2022 waarin LG hoge ogen gooide. Ook uw Nuus – reporters Danny en Marcel kregen een pluim van de voorzitter, hij speecht vanuit zijn warm hart (toegegeven, de waardering doet eens deugd). Het nieuwjaarsfeestje is terug. En hoe. Samen de start van het nieuwe jaar vieren, is duidelijk iets wat de grote Landelijke Gilde-familie graag doet. Sociaal contact bevorderd warme vriendschap. Opvallend ook de aanwezigheid van Jong Landelijke Gilde en Groene Kring Midden Oost – Vlaanderen, jong mooi volk, jong geleerd, oud gedaan. Ze willen hun karretje maar al te graag aanhangen. Men wil de contacten in de gilde stimuleren, de leden en hun gezin eens extra in de watten leggen. Het kan niet anders, de nieuwjaardrink, de Landelijke Gilde wil hiermee nog jaren doorgaan. De ruime respons deed voorzitter Danny Meersman en zijn ronduit schitterend bestuur enorm veel deugd. De  sfeer was hartelijk. Velen bleven lang plakken, het was echt gezellig. Het nieuwjaar inluiden met een nieuwjaarreceptie, het mag  voor velen nog een eeuwigheid duren. Een moment waarvan je denkt, dat is op en top Landelijke Gilde Oosterzele.
Waardering voor werk LG
De Landelijke Gilde krijgt in Oosterzele veel waardering. Een bloeiende vereniging die mensen wil samenbrengen en de land- en tuinbouw in een positief daglicht stelt. Landelijke Gilde en Jong LG bloeien en zien het ledenaantal gestaag stijgen. De onlangs opgerichte Groene Kring Midden Oost – Vlaanderen telt nu al ruim 60 leden. Landelijke Gilde Oosterzele is één van de bedrijvigste landelijke verenigingen in Vlaanderen en heeft  voor 2023 een veelbelovend programma klaargestoomd. Op de agenda: bowling (februari), Beter buiten wandelen, bedrijfsbezoek (maart), energy@home (april), Sinksenkermis (mei), ontbijt in een wijk (juni), Ostresele stapt (juli), gezinsfietstocht (september), ledenfeest (oktober), tractortocht (december). We brengen ten gepaste tijd meer info over de events. De doelstellingen van Landelijke Gilde Oosterzele zijn nog altijd dezelfde: mensen verbinden, inzet voor een vitaal platteland, een eigen leefgemeenschap, het dorp en het platteland als woon- en leefgemeenschap en zorgen voor een ruim aanbod aan sociaal culturele activiteiten die het lokale gemeenschapsleven in Oosterzele versterken.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)