Buschauffeur Lijn weigert door dronken passagier verder te rijden

Schendelbeke. Zaterdag 21 januari omstreeks 18.00 uur parkeerde een bus van De Lijn zich aan het kruispunt van de Kerkborre met de het Schendelbekeplein en de Ganzenstraat. De buschauffeur weigerde verder te rijden. Op de signalisatiebalk – waar normaal de bestemming en het lijnnummer staat – stond ‘Help’ aangegeven. ‘Het betrof een dronken persoon op de bus. De buschauffeur kreeg de man niet van zijn bus en belde daarom naar onze diensten’, laat Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – weten. De buschauffeur parkeerde zijn bus dan maar aan de kant, zet de deuren van zijn bus open en wachtte op de politie. De dronken passagier weigerde de bus te verlaten. Door de geparkeerde bus, was er slechts één rijstrook beschikbaar, wat tot gevaarlijke verkeerssituaties aanleiding gaf.

De politie zette de man uiteindelijk van de bus. ‘De betrokkene was heel dronken maar maakte verder geen problemen. Onze diensten hebben de man veilig naar huis gebracht’, besluit Karolien De Turck. De buschauffeur kon zijn rit veilig verderzetten.

Julien Borremans