Heel wat regionale handelaars op Velofollies

De grootste fietsbeurs van België, Velofollies, was al aan zijn 15de editie toe. Na de grote corona pauze was Kortrijk expo de place to be waar vele fietsliefhebbers naar uit keken om tal van nieuwigheden te ontdekken. De slechtere weersomstandigheden hielden de mensen niet tegen om een bezoekje te brengen aan deze gerenomeerde fietsbeurs. Tal van grote merken showden hun producten. Zowat iedereen kwam er aan zijn trekken: zowel de fanatieke heren, als de dames en de kinderen. Een mix van jong en oud kon dan ook naar hartenlust kijken en aanraken. De fietsen van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel hadden heel veel bekijks en waren een echte trekpleister.

Maar niet alleen de koersfietsen waren te bewonderen. Veel mensen kwamen kijken en informatie inwinnen over e-bikes. Als je weet dat maar liefst de helft van de verkochte fietsen een e-bike is dan weet je dat deze standen op veel interesse konden rekenen. Deze e-bikes van allerlei soorten: speedpedelecs, gewone e-bikes en zelfs steps kon men trouwens uitvoerig testen op een speciaal aangelegd circuit waar dan ook gretig gebruik werd van gemaakt.

Op de verschillende dagen kwamen ook heel wat bekende ex-wielrenners enkele interviews geven. Tom Boonen, Sven Nys, Bert De Backer, Oscar Freire, Marc Wauters, Kenny De Ketele, … waren te bewonderen en te beluisteren in de praatarena of op het centrale podium. Ook kon je er handtekeningen verzamelen van renners die zelf een bezoekje kwamen brengen aan hun sponsors. Zo konden we o.m. enkele renners van Soudal-Quick Step spotten. Tal van wielerploegen kwamen dit weekend zich voorstellen aan het aanwezige publiek. Het Gaverse Isorex ladies cycling team was één van de vele ploegen die zich kwam presenteren.

Heel wat regionale handelaars waren eveneens aanwezig en stonden verdeeld over de 6 grote expohallen. Decca custom sportswear uit Gavere dat vroeger gehuisvest was in Zottegem en dat staat voor hoog kwalitatieve kledij met een zeer goede dienst na verkoop had een mooie stand opgezet.  Ook Fietsen Flanders uit Oudenaarde,  waar je terecht kan voor zowat alle soorten fietsen, kon je op een ruime stand bewonderen. Verderop vonden we Neapharma uit Zwalm terug, met hun sportvoeding die is gebaseerd op ultrahoge concentraties van de meest hoogwaardige ingrediënten voor voelbaar betere prestaties. En ook Doltcini sportswear uit Herzele dat ondermeer de ploeg van Pauwels Sauzen Bingoal van kledij voorziet, … mocht op deze beurs niet ontbreken.

Ex-Scheldewindekenaar Bart De Schampheleire stond op Velofollies met zijn fietsen van Origine Benelux. Bart , die vroeger tal van fietsen testte voor Grinta magazine, kwam zijn paradepaardje showen. Dit  Franse merk werd tijdens de beurs met het model Origine Fraxion zelfs verkozen tot de Dreambike of the year. Deze fiets behaalde eveneens de tweede plaats op de verkiezing van racefiets van het jaar. Twee mooie prijzen voor Bart, die terecht fier stond te pronken op zijn stand.

Kortom, Velofollies was opnieuw een schot in de roos met zijn 40000 bezoekers verdeeld over 3 dagen. Nu het fietsseizoen stilaan terug op gang komt kunnen de bolides terug van stal gehaald worden of is het voor sommigen toch nog wat wachten op de levering van het nieuwe tuig.

 

Foto’s: Velofollies en EDC.