Stedelijke subsidies voor Zottegemse carnavalsvieringen

Door het stadsbestuur wordt ieder jaar in het stadsbudget (de vroegere begroting) bij de uitgaven ook de nodige ondersteuning van de carnavalsvieringen in Zottegem voorzien. Voor de jongste editie hiervan komt deze uitgave neer op een totaalbedrag van 22.000 euro.

Hiervan gaat er 15.110 euro naar het Feestcomité Zottegem: 12.000 euro en 1.100 euro voor de organisatie en prijzenpot van respectievelijk de carnavalsviering en het kindercarnaval in Zottegem-centrum, 1.460 euro voor de vergoeding van de stewards/seingevers die daarbij betrokken waren om alles in goede banen te leiden, en 550 euro catering (broodjes voor de juryleden, begeleiders en andere vrijwillige medewerkers bij beide carnavalsvieringen). Voor het Feestcomité Sint-Goriks-Oudenhove, het Driekoningencomité Sint-Maria-Oudenhove en het Ertegems Carnavalcomité is (voor elk) een tegemoetkoming van 2.000 euro voorzien voor de organisatie van de voorbije carnavalsviering in deze respectievelijke deelgemeenten. De stedelijke Carnavalsraad die Prins Carnaval onder zijn vleugels neemt (verkiezing, kostuum, attributen), krijgt een subsidie van 900 euro.