Gezelschapsspel Herzele voorgesteld: ‘Herzele rond in 80 kaarten’

Donderdag heeft de gemeente Herzele zijn eigen gezelschapsspel voorgesteld: Herzele rond in 80 kaarten. 

Het gezelschapsspel wordt gelanceerd in het spoor van de viering van 1050 jaar Herzele. “Het is geen doorsnee Monopoly, maar een uniek en origineel spel, iets typisch voor Herzele”, zegt professioneel spellenmaker Frederic Moyersoen uit Hillegem. Hij is bekend van het wereldberoemde kaartspel Saboteur waarvan maar liefst 4,7 miljoen exemplaren over de toonbanken en bedacht het spelconcept. De illustraties werden gemaakt door Pepijn De Paepe uit Herzele die op professioneel vlak deel uitmaakt van de dienst Communicatie van de gemeente Herzele. “Wanneer je een spel bedenkt, start je vanuit een idee om vervolgens een concept op te bouwen. Je kan het een beetje vergelijken met een puzzel. Mijn uitgangspunt voor dit spel was mijn eigen ervaring als Herzelenaar. Ik wandel graag in de gemeente. Bovendien moedigt het lokaal bestuur wandelen aan door veel wandelroutes beschikbaar te stellen. Wat volgt, is het zoeken naar verschillende puzzelstukken om het plaatje te doen kloppen. Het uiteindelijke spelconcept? Spelenderwijs een wandeling verzinnen en ze daarna samen doen. Het is een uitdaging à la Jules Verne, op maat van Herzele. Met 80 kaarten in de hand, 1050 jaar geschiedenis onder de voetzolen en een tactiek als kompas, zijn avontuur en plezier verzekerd. Oost, West, wie wandelt er thuis het best?”

Het spel werd namelijk in beperkte oplage gemaakt. Het is een hebbeding dat enkel in Herzele te verkrijgen is:

  • Gemeentehuis Herzele (Markt 20, 9550 Herzele)
  • Bibliotheek De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele)
  • LDC ’t Ryckbosch (Kloosterstraat 42, 9550 Herzele)

Meer info: www.herzele.be/herzelerondin80kaarten