© Kerk en Leven

Zottegem verwelkomt nieuwe pastoor-deken E.H. Vidts

Zoals wij toen hebben gemeld, werd op 1 november van vorig jaar E.H. Emmanuel Vidts door de Gentse bisschop Lode Van Hecke benoemd tot nieuwe pastoor-deken van het dekenaat Zottegem, in opvolging van E.H. Hans Vandenholen die – na dertig jaar pastoraal werk in Zottegem, waarvan twaalf jaar als pastoor-deken – op 11 juli benoemd en op 23 oktober aangesteld werd tot pastoor-deken van Aalst.

Tijdens een plechtige eucharistieviering op zondag 29 januari om 15 uur in de H. Hartkerk van Bevegem zal E.H. Vidts door Mgr. Lode Van Hecke nu ook in zijn nieuwe functie aangesteld worden. Daarbij zal voor de muzikale luister gezorgd worden door de organisten Johan Cockaert en Antoinette Tronquo, het Kinder- en Jeugdkoor Bevegem onder leiding van Frieda Goorix en een gelegenheidskoor (bestaande uit leden van de verschillende parochiale kerkkoren) o.l.v. Luc Verstricht. Na deze kerkdienst wordt een receptie aangeboden en is er gelegenheid tot persoonlijke ontmoeting in de lokalen van de naastgelegen basisschool Sint-Barbaracollege.

WEEKENDMISSEN GEANNULEERD

E.H. Emmanuel Vidts is 51 jaar (geboren te Gent op 14 mei 1971) en werd tot priester gewijd op 5 juli 1997. Hij groeide op in Sint-Lievens-Houtem en maakte tot vóór zijn recente benoeming deel uit van de pastorale equipe van het dekenaat Eeklo als pastoor van Assenede, Bassevelde, Boekhoute, Oosteeklo, Belzele, Doornzele, Evergem, Sleidinge, Wippelgem, Zelzate en Ertvelde waar hij ook woonde. In Zottegem neemt hij zijn intrek in de dekenij aan de Kasteelstraat 18. Naast deken van het dekenaat Zottegem en pastoor van de (nieuwe) parochie van de H. Apostelen Petrus en Paulus Zottegem (die alle vroegere twaalf Zottegemse parochies omvat) wordt hij ook administrator-moderator van de parochie H. Livinus Herzele / Sint-Lievens-Houtem.

Naar aanleiding van de aanstellingsplechtigheid van E.H. Emmanuel Vidts zal in het komende weekend van 28 – 29 januari alleen de vroegmis van 8u30 in de dekenale centrumkerk op zondag doorgaan. Alle andere zes van de zeven vaste weekendmissen (dus ook de hoogmis in de dekenale kerk) worden geannuleerd. Over afzienbare tijd zou er trouwens ook een herschikking van de weekendmissen doorgevoerd worden.