Bewoners WZC Ter Linden en WZC Ter Leen genieten van theatervoorstelling met Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen

Dinsdag brachten Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen een liedjesprogramma in woonzorgcentra Ter Linden en Ter Leen in Herzele.

“Niet live weliswaar, maar gestreamd vanuit BICC Peer en in samenwerking met 17 andere cultuurpartners, waaronder De Wattenfabriek en Route42. Dankzij de livestream genieten de bewoners volop van dit muziektheater in hun vertrouwde omgeving. Het is een uniek moment voor de bewoners waar samenzijn en cultuur beleven elkaar treffen”, zegt schepen van Sociale Zaken, Hilde Van Impe (Open VLD)

“Cultuur beleven stopt niet wanneer je naar een woonzorgcentrum gaat en daarom zijn we heel blij dat Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) een livestreamaanbod voor cultuurhuizen naar zorgcentra brengt”, vult schepen van Cultuur, Heidi Knop (Open VLD) aan. De bewoners van WZC Ter Linden en wzc Ter Leen kregen bovendien een unieke blik achter de schermen (sneakpeak backstage). Wat gebeurt er in de artiestenloge net voordat Lien, Jan en Wouter het podium betreden? Een primeur … alleen voor de livestreamkijkers!”