Digipunt breidt uit met uitleensysteem laptops, vormingen en workshops

Digipunt Ninove breidt uit met uitleendienst tweedehands laptops en vormingen en workshops.

Digitale vragen

Elke inwoner van Ninove kan sinds kort met al zijn digitale vragen terecht in het Digipunt in de ontmoetingsruimte van het Sociaal Huis (Burchtstraat 46, Ninove). Deze vragen kunnen gaan over het gebruik van smartphone, tablet of computer, het inloggen met Itsme, tot een online premie aanvragen. Een medewerker van Ligo staat er elke maandag en vrijdag paraat om gratis advies en hulp te bieden, van 9 tot 10 uur op afspraak (via 054 50 50 50) of zonder afspraak van 10 tot 12 uur.

Laptop uitlenen, vormingen en workshops

Kwetsbare burgers kunnen er nu, na doorverwijzing van een maatschappelijk werker in het Sociaal Huis, ook een tweedehands laptop uitlenen.

Inschrijven is gratis via info@digibankdenderzuid.be of bel naar 054 50 50 50.

Veerle Cosyns, bevoegd voor sociale zaken: “We leven in een wereld waar we steeds meer moeten kunnen omgaan met een computer, smartphone of tablet. Dat is voor heel wat mensen een uitdaging. Via dit project stellen we hulp ter beschikking in het sociaal huis waar mensen heen kunnen met vragen. Maar we bieden ook eenvoudige vormingen aan om met een tablet, smartphone te leren werken en interessante toepassingen te gebruiken. Dit beter onder de knie hebben kan je leven vergemakkelijken in een steeds meer gedigitaliseerde maatschappij.”