Voorwaarts Gijzel Oosterzele neemt met 11 op 15 goede start in 2023

Yari De Bruyne loodst VGO naar 9 - de seizoenzege

Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft 2023 goed ingezet. Dankzij de 2 – 0 zege tegen JV De Pinte pakt Voorwaarts Gijzel Oosterzele een puike 11 op 15. Winst tegen Tenstar Melle, Olsene en JV De Pinte, een gelijkspel tegen VC Zwijnaarde en VC Nazareth – Eke. De hoofdrol tegen JV De Pinte was weggelegd voor Yari De Bruyne, die twee keer het net vond. VGO ging op zoek naar zijn negende seizoenzege, na een halfuur jaagt Yari De Bruyne de 1 – 0 tegen de touwen en maakte na 70 minuten met zijn tweede treffer de klus af. VGO in een zetel. Terechte lof voor Yari, die zich goed thuis voelt in de VGO – familie.
VGO draait momenteel goed. Binnen de spelersgroep leeft de overtuiging weer te kunnen meedingen voor een top vijf plaats. VGO (zevende, 33 p.) staat op 3 punten van de derde plaats (36 p). Na 20 wedstrijden is duidelijk, dit VGO moet niet onderdoen. De spelersgroep liet in de vijf wedstrijden van dit jaar zien tot wat het is staat is. Trainer Stijn De Vriendt slaagt erin zijn spelprincipes over te brengen op de spelersgroep. Iedereen weet precies wat van hem verlangd wordt. Hij houdt vast aan zijn lijn. Net voor de winterstop had VGO een dipje, het verloor de derby met 1 – 2 tegen Eendracht Moortsele. Maar VGO is nu aan een straf reeksje bezig. Er is bereidheid om voor mekaar te vechten. Teren op basis van mentaliteit en wilskracht. VGO wil zaterdagavond (aftrap 19 u 30) de positieve lijn doortrekken in FC Latem B. Cijfermatig is het verschil tussen VGO (7 de, 33 p) en Latem B (9 de, 31 p) niet groot, amper 2 punten. VGO wil het goede gevoel na nieuwjaar (3 zeges, 2 gelijk) niet kwijtspelen. Al twee wedstrijden op rij (Olsene, De Pinte) houdt VGO een clean sheet en scoorde het in de twee jongste wedstrijden zesmaal (0 – 4 en 2 – 0). VGO weet dat het ook in Sint – Martens – Latem hard werken zal zijn om de drie punten te pakken. Tegen elke ploeg is dat zo. Van onderschatting zal geen sprake zijn. ‘We gaan opnieuw voluit voor de drie punten, de tiende seizoenzege’, klinkt het in Gijzel Oosterzele. Bij winst pakt VGO 14 op  18, mooi toch. De heenwedstrijd eindigde op 2 – 2. In elk geval Voorwaarts Gijzel Oosterzele trekt zaterdagavond met veel vertrouwen naar Latem. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).